Noutăți electrice: Nissan a înregistrat denumirile IMS și IMQ

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 26.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a înregistrat noile denumiri IMS și IMQ. Conform primelor rapoarte, japonezii pregătesc două concepte electrice care vor completa gama Intelligent Mobility (IM). Primul reprezentant al acestei familii se numește IMx și a fost prezentat anul trecut la Tokyo.

La jumătatea lunii curente, Nissan a înregistrat la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală două denumiri noi: IMS și IMQ. Conform primelor zvonuri, producătorul japonez pregătește două noi concepte electrice care vor completa gama IM (Intelligent Mobility).

Primul concept din cadrul familiei IM poartă numele de IMx (foto) și a fost lansat în urmă cu un an în cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Pentru publicul european, japonezii au pregătit varianta IMx Kuro, iar prototipul a fost expus în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie a anului curent.

Nissan IMx și IMx Kuro mizează pe două motoare electrice (câte unul amplasat pe fiecare punte) care generează 320 kW, echivalentul a 435 CP. Nissan nu a dezvăluit capacitatea bateriei, însă a menționat că aceasta va fi capabilă să ofere o autonomie de până la 600 de kilometri.

Totodată, conceptele prezentate până acum integrează tehnologia Brain-to-Vehicle (B2V) care interpretează semnalele trimise de creierul șoferului și îl ajută pe acesta în luarea unor decizii mai rapide.

În plus, Nissan IMx dispune și de o versiune nouă a sistemului Pro Pilot care permite rularea în mod autonom.

Conform unor surse apropiate companiei, versiunea de serie a lui IMx ar urma să ajungă pe piață în următorii doi ani.

Via | Autoguide

Comentarii (4)

  • Oau, IMS.. devin nostalgic.. iubitorii stiu de ce!
    7 0
  • Pafnutie
    Da, săracu' ARO IMS şi-a pierdut numele...
    5 0
  • Dac catre OSIM
    Romania a mai pierdut o marca inregistrata, IMS.
    3 1
  • daca era o marca inregistrata nu putea fi pierduta, daca nu era inregistrata iarasi nu putea fi pierduta

    propagandistic e din seria: iarasi ne-au furat raii de occidentali. Si cand te gandesti ca dacii au construit primele piramide!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru