Noutăți pentru Hyundai Veloster N: transmisie automată cu 8 rapoarte și cuplu motor mărit

de Cornel Șocariciu
Marti, 21.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a publicat primele imagini și informații referitoare la versiunea Veloster N echipată cu transmisie automată. Asiaticii au pregătit o cutie cu dublu ambreiaj și opt rapoarte, în timp ce cuplul motor maxim a crescut cu 7% mulțumită unei funcții de overboost.

La începutul anului au apărut o serie de rapoarte care menționau că Hyundai pregătește o transmisie automată pentru modelele de performanță din gamă. În urmă cu doar o săptămână, oficialii producătorului asiatic au publicat un teaser video care anunța o astfel de transmisie pentru Veloster N.

Acum, Hyundai a publicat o serie de informații referitoare la Veloster N echipat cu transmisia automată.

Modelul pregătit de asiatici va fi echipat cu același motor turbo de 2.0 litri în două versiuni de putere: 250 CP și 275 CP. Alături de transmisia manuală, clienții vor putea alege o cutie automată cu dublu ambreiaj și opt rapoarte. Odată cu noua transmisie, cuplul motor disponibil crește de la 353 Nm la 377 Nm.

Oficialii Hyundai spun că această îmbunătățire a fost obținută mulțumită programului N Grin Shift (NGS) care permite un overboost de 20 de secunde. În plus, transmisia automată va fi echipată și cu sistemele N Power Shift și N Track Sense Shift, astfel încât răspunsul acesteia să fie cât mai prompt, indiferent de situație. Toate aceste sisteme vor putea fi controlate prin intermediul sistemului de infotainment.

Pentru moment, Hyundai nu oferă informații cu privire la performanțele obținute de Veloster N alături de noua transmisie automată.

Opțional, asiaticii oferă pentru Veloster N și scaune sport noi, mai ușoare cu două kilograme comparativ cu cele standard.

Pe piața din Coreea de Sud, modelul de performanță echipat cu transmisie automată va fi disponibil de la finalul lunii curente.

Hyundai Veloster N nu mai face parte din oferta pentru piața din Europa, însă ne așteptăm ca transmisia automată cu dublu ambreiaj să fie introdusă pe viitorul Hot Hatch i30 N facelift.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru