Noutăți pentru Toyota Yaris Cross: versiune hibridă nouă cu 132 CP

de Tiberiu Safta
Marti, 21.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a lansat o versiune actualizată pentru crossover-ul Yaris Cross. Cea mai mare noutate este o nouă versiune hibridă mai puternică, de 132 de cai putere.

Constructorul nipon a dezvăluit oficial o serie de actualizări pentru Yaris Cross. Astfel, noul model primește acum o motorizare hibridă mai puternică, precum și mai multă tehnologie la bord și sisteme de siguranță avansate noi.

MOTOR HIBRID MAI PUTERNIC

Cea mai mare noutate este reprezentată de o nouă motorizare hibridă mai puternică. Noua versiune, botezată Hybrid 130, înlocuiește vechiul propulsor de 125 de cai putere cu unul care dezvoltă acum 132 de cai putere. Sistemul hibrid funcționează în continuare împreună cu un motor pe benzină de 1.5 litri, iar agregatul oferă acum și un cuplu de 185 Nm.

Datorită puterii mai mari, noul Yaris Cross atinge 100 de km/h în 10.7 secunde, fiind mai rapid cu o jumătate de secundă față de versiunea precedentă. În gama de motorizări mai este disponibil și motorul hibrid de 116 cai putere, cu numele Hybrid 115. Motorizarea mai puternică va fi oferită începând cu echipările de top, anume GR Sport și Premiere Edition.

NOUTĂȚI ÎN HABITACLU

La nivel vizual, noua versiune actualizată a lui Yaris Cross rămâne neschimbat la exterior. Chiar și așa, echiparea Premiere Edition primește o culoare verde kaki nouă și exclusivă.

Mai multe schimbări sunt prezente în habitaclu. Modelul primește acum un instrumentar digital nou, cu dimensiuni de 7 inch sau de 12.3 inch, precum și un ecran pentru sistemul multimedia cu dimensiuni de 9 inch sau de 10.5 inch. Alături de asta, noul Yaris Cross primește și navigație pe bază de cloud în standard, precum și comandă vocală îmbunătățită, actualizări over-the-air și conexiune wireless cu Apple CarPlay și Android Auto.

De asemenea, clienții pot să bifeze și opțiunea de a avea o cheie digitală în telefon cu ajutorul aplicației MyT. Pe lângă funcțiile de bază, șoferii vor putea regla temperatura în habitaclu din cheie și chiar să pornească și luminile de avarii pentru localizarea mașinii în parcări aglomerate.

Habitaclul noului model aduce o izolare fonică mai bună, precum și scaune cu tapițerie nouă și materiale mai moi în zona inferioară a bordului.

Aici este disponibilă și o nuanță nouă de albastru Juniper.

SISTEME DE ASISTENȚĂ NOI

La final, noul Yaris Cross mai primește și câteva sisteme de asistență noi. Printre acestea, amintim de un sistem de pre-coliziune, care poate să detecteze acum pietoni, bicicliști și motocicliști.

De asemenea, mai avem și un sistem de suprimare a accelerației în cazul unui pericol de impact, precum și sistemul Proactive Driving Assist pentru evitarea accidentelor la viteze mici.

Pe listă mai sunt incluse următoarele: cruise control adaptiv îmbunătățit, oprire de urgență automată, sistem de păstrare a benzii de rulare, sistem de ieșire în siguranță și un sistem care îl avertizează pe șoferi de prezența pasagerilor în spate.

Toyota va deschide comenzile noului model pe piața europeană în această lună.

via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru