Nurburgring-ul este de vânzare - 120 milioane de euro pentru tot complexul

de Sebastian Toma
Vineri, 17.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Începând de astăzi, proprietarii complexului circuitului Nurburgring acceptă oferte pentru proprietate. Estimările anunţă o valoare de 120 milioane de euro pentru întregul complex.

Esential 120 milioane de euro este valoarea estimată a complexului Nurburgring.
Compania Nurburgring GmbH, responsabilă de administrarea circuitului cu acelaşi nume, îşi vinde toate bunurile. Lista include circuitul Nordschleife, circuitul de Grand Prix, hotelul Eifeldorf şi un hotel cu patru stele integrat în complex. Pentru moment, primele oferte primite de compania germană sunt confidenţiale, dar experţii se aşteaptă ca întregul complex să se vândă pentru 120 de milioane de euro. Potenţialii investitori pot fie să cumpere întregul complex, fie să achiziţioneze doar anumite bunuri de pe acesta, cum ar fi circuitul separat sau unul dintre hoteluri.

“De schimbarea proprietarului Nurburgring-ului nu vor beneficia doar angajaţii complexului, ci şi cetăţenii şi afacerile din regiune, care au fost construite în jurul circuitului şi depind de acesta pentru a supravieţui”, explică Prof. Dr.

Thomas B. Schmidt, directorul responsabil de restructurarea complexului Nurburgring.

Urmareste Automarket
Ofertele pentru complexul Nurburgring vor fi acceptate până la data de 12 iunie. Apoi, un consiliu le va evalua şi va decide cine este cel mai potrivit investitor pentru compania germană şi care va fi cea mai bună soluţie pentru a asigura supravieţuirea complexului.
Mike Frison, una dintre vocile importante ale proiectului Save The Ring, a exprimat câteva idei legate de riscurile la care este supus circuitul din momentul în care va fi cumpărat de un investitor privat. Principalul risc, cel de demolare a circuitului şi de construcţie a unui complex de parcuri de distracţie, există în continuare, cu toate că reprezentanţii guvernului german spun că nu este niciun şeic sau oligarh între ofertanţii pentru circuitul german. Al doilea risc este reprezentat de posibilitatea eliminării accesului persoanelor fizice cu maşinile personale pe circuitul german, precum şi de eliminarea companiilor şi afacerilor mici care se bazează pe turiştii care vizitează circuitul şi cheltuie sume importante de bani pentru a circula pe celebrul circuit.

Via AMS.de

Comentarii (5)

  • Tinand cont de importanta acestui circuit in dezvoltarea masinilor de serie, foarte probabil VW Group va fi noul proprietar al complexului de la Nurburgring . Din aceleasi considerente au cumparat complexul de la Nardo ( Italia ) iar Nurburgring este mult mai important in dezvoltarea masinilor de serie decat complexul italian .
    11 2
  • Batranu'
    Dintr-un asemenea circuit,cunoscut in intreaga lume,si legendar,sunt convins ca se pot face bani.Doar bunavointa sa fie:).Ar putea fi cumparat de un constructor(Bmw parca dorea circuitul),si astfel pot testa masinile fara probleme,dar si sa castige din utilizarea circuitului.
    8 2
  • AndreiRN
    China il va lua daca ar fi licitatie libera si corecta.
    3 4
  • sa speram ca va fi cumparat de BMW, Mercedes sau VAG!
    1 1
  • Aiurea. Va fi luat de mafia si ii va schimba denumirea.Toyoburgring se va numi,ca doar el este "the special one". O sa testeze toate japonezele lui. ! Alea superfiabile.Iar managerul Tesla va fi apicultorul satului.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru