Nurburgring-ul este de vânzare: ofertele variază în jurul sumei de 125 milioane de euro

de Sebastian Toma
Marti, 19.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circuitul Nurburgring, cu tot complexul aferent, este de vânzare. Potrivit unor surse, circuitul va fi vândut contra sumei de 125 de milioane de euro.

Complexul Nurburgring, incluzând celebrul Nordschleife, este de vânzare. Jens Lieser, lichidator aprobat de statul german, a confirmat că se caută un cumpărător pentru complexul respectiv. În prezent, nu este clar dacă Nurburgring va fi vândut ca un întreg sau pe bucăţi, mai ales că sunt între cinci şi zece potenţiali clienţi. Potrivit unor surse, potenţialii clienţi ai circuitului sunt dispuşi să plătească aproximativ 125 de milioane de euro pentru iconicul circuit german.

Mike Frison, una dintre vocile importante ale proiectului Save The Ring, a exprimat câteva idei legate de riscurile la care este supus circuitul din momentul în care va fi cumpărat de un investitor privat. Principalul risc, cel de demolare a circuitului şi de construcţie a unui complex de parcuri de distracţie, există în continuare, cu toate că reprezentanţii guvernului german spun că nu este niciun şeic sau oligarh între ofertanţii pentru circuitul german. Al doilea risc este reprezentat de posibilitatea eliminării accesului persoanelor fizice cu maşinile personale pe circuitul german, precum şi de eliminarea companiilor şi afacerilor mici care se bazează pe turiştii care vizitează circuitul şi cheltuie sume importante de bani pentru a circula pe celebrul circuit.

Urmareste Automarket
Viitorul apropiat al circuitului de la Nurburgring părea asigurat după ce statul german a fost de acord să garanteze un împrumut de peste 250 de milioane de euro pentru plata datoriilor.
Din păcate, Nurburgring nu a ajuns încă la un acord cu Bernie Ecclestone pentru reducerea taxei de participare pentru sezonul 2013 al Formulei 1, iar Comisia Europeană a investigat condiţiile în care a fost garanta împrumutul pentru circuitul german.

Via Bridgetogantry

Comentarii (7)

  • Alex Radoi
    Ah, daca ar fi iubit 'nea Gigi motorsportul, in curand il vedeam pe Iisus rastignit la intrarea pe Nurgburgring. :)))
    17 2
  • Cum adica, nu stiu daca-l vor vinde intreg sau pe bucati? Sa inteleg ca pot sa licitez separat pentru virajul Karussell sau pentru sectiunea Flugplatz? Astia-s normali?
    6 8
  • Cand s-au referit pe bucati, au facut referire la intreg complexul ce consta in circuitul propriuzis de F1, tot circuitul in care se desfasoara in principal teste rutiere de catre producatorii auto plus parcul tematic . Dupa ce au cumparat complexul de la Nardo ( Italia ), nu ar trebui sa mire pe cineva daca VW Group va cumpara Nurburgring-ul .
    6 0
  • chiar ar fi recomandat sa fie cumparat de vw sau orice alt mare constructor auto!
    6 0
  • andrey_1293
    Ar fi un dezastru daca s-ar demola sau nu ar mai putea fi accesat de oamenii de rand. Asta e circuitul suprem, nici nu vreau sa-mi imaginez ca va disparea. Ar trebui sa ne grabim sa mergem sa ne dam pe el cat mai repede pana nu le vin investitorilor idei :))
    6 1
  • antonny
    noul proprietar va fi cel mai probabil investitori Chinezi sau Coreeni ....
    0 3
  • Am inteles ca recalul la DSG-uri in China facut de VW costa 600.000.000dolari.
    Ce se cunoaste la ei 125.000.000euro pentru un circuit pe care il pot amortiza cu timpul + ca este o investitie in care nu se va pierde. ?
    Numai din China VAG a facut profit de 3.7miliarde de euro. !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru