O companie britanică lansează o replică a lui Ferrari 250 GT SWB: preț de 1.6 milioane de euro

de Tiberiu Safta
Marti, 22.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania britanică RML a lansat o replică modernă a legendarului model Ferrari 250 GT SWB. Replica, numită Short Wheelbase, are un motor V12 de 479 de cai putere și costă peste 1.6 milioane de euro. Doar 30 de exemplare vor fi produse.

În anii ‘50 și ‘60, Ferrari a produs faimoasa serie de modele ce poartă numărul 250. Între 1952 și 1964, constructorul italian a produs exact 250 de astfel de modele, fiecare fiind vândute în diferite configurații, ceea ce le face extrem de rare. Unul dintre modele se numește 250 GT SWB, iar acum o companie britanică îl readuce la viață într-o variantă contemporană.

Replica se numește, simplu, Short Wheelbase și este o interpretare modernă a lui 250 GT SWB. Singurul component care îl împărtășește cu mașina originală este platforma. În rest, toate celelalte piese, inclusiv caroseria, fie sunt proiectate de RML, fie provin din altă parte.

Caroseria lui Short Wheelbase se aseamănă foarte mult cu cea a mașinii originale, la care au fost adăugate mai multe elemente moderne. Aici putem menționa oglinzile laterale cromate, jantele cu un design retro și încălțate în anvelope late și cu profil redus, precum și farurile rotunde, care au integrate lentile de proiectare.

Și în partea din spate pot fi observate stopurile transparente, precum și evacuarea cromată.

Un alt element modern care sare imediat în ochi este mânerul încorporat în portieră. Replica Short Wheelbase poate fi comandată numai cu o singură culoare, un albastru metalizat.

Sub capotă găsim un motor V12, de 5.5 litri, care produce 479 de cai putere și un cuplu de 568 Nm. Mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în circa 4 secunde și atinge o viteză maximă de 290 km/h. Motorul este cuplat la o cutie de viteze manuală în 6 trepte, iar puterea este transmisă către puntea spate, cu ajutorul unui diferențial cu blocare limitată.

Doar 30 de exemplare RML Short Wheelbase vor fi construite. Pentru fiecare exemplar, procesul de asamblare durează 6 luni, iar 70% din producția modelului va fi destinată exportului. Prețul unui asemenea exemplar este de circa 1.6 milioane de euro.

via RML

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru