O companie germană promite un Volkswagen Beetle de 570.000 de euro

de Tiberiu Safta
Duminica, 19.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Milivie, o companie din Germania, va realiza o mașină modernă bazată pe clasicul Volkswagen Beetle. Mașina va avea un motor termic de 2.3 litri și o cutie de viteze preluată de la Porsche 911, iar prețul său va fi de 570.000 de euro. Doar 22 de exemplare vor fi produse.

Clasicul Volkswagen Beetle este una din cele mai bine vândute mașini din istorie și una dintre cele longevive ca producție. Modelul german, construit și gândit să fie cât mai simplu posibil din punct de vedere tehnic, a fost și este, în continuare, un model extrem de atractiv pentru cei mai mulți oameni. Putem spune, de altfel, că niciun alt model din istorie nu a avut un impact așa de mare precum a avut-o Beetle în industria auto.

Acum, o companie din Germania, numită Milivie, dorește să readucă la viață clasicul model. Însă acesta nu va fi o copie fidelă a originalului, deoarece noul model, numit Milivie 1, va avea câteva modificări tehnice și estetice. Mai mult, acesta va avea și un preț care nu poate fi considerat accesibil.

Noul Milivie 1 va păstra aceeași siluetă a modelului original, însă va primi elemente moderne, precum lumini LED, elemente aerodinamice subtile, mânere integrate în portiere, oglinzi noi și jante de aliaj de 19 inch. Astfel, toate elementele caroseriei vor fi noi, iar singurele componente care vor fi păstrate și ușor modificate sunt șasiul și podeaua.

Inclusiv interiorul va fi unul modern, cu un ecran împărțit în două zone pentru instrumentarul digital și pentru sistemul multimedia.

Cu ajutorul unui software dezvoltat special pentru această mașină, instrumentarul va putea afișa inclusiv vechile instrumente de bord regăsite la un Beetle original. Pe lângă asta, Milivie 1 va fi generos dotat cu climă automată, faruri automate, senzori de parcare, camere față și spate și ștergătoare automate.

Motorul lui Milivie 1 este derivat din cel regăsit la un Beetle original. Acesta este o unitate boxer cu 4 cilindri de 2.3 litri și va fi alimentat cu ajutorul a două carburatoare Weber. Motorul dispune și de un sistem electric de aprindere. Mai mult, acesta este modificat cu canale de ulei extinse și două pistoane de reglare a presiunii uleiului. Din păcate, nu au fost oferite informații despre puterea motorului și despre performanțele modelului.

Propulsorul este cuplat la o cutie de viteze automată cu 4 trepte, preluată de la un Porsche 911 Carrera 2. Prin intermediul unui software dezvoltat special pentru această cutie de viteze, șoferul va putea selecta între două moduri de schimbare a treptelor: confort și sport.

Vitezele vor putea fi schimbate manual cu ajutorul unor padele în spatele volanului. Evacuarea este realizată din oțel inoxidabil, iar terminațiile pot fi confecționate, la alegere, din titaniu sau crom vopsit în negru.

Inclusiv suspensia este nouă pentru o dinamică mai bună. Pe ambele punți avem suspensie independentă cu brațe duble, amortizoare cu tuburi duble și arcuri dezvoltate special pentru acest model. De asemenea, modelul este echipat și cu etriere cu 6 pistoane în față și cu 4 pistoane în spate.

Prețul lui Milivie 1 este de 570.000 de euro. Producția va fi limitată la doar 22 de exemplare, unul pentru fiecare milion de exemplare originale Beetle produse.

via Autoblog

Comentarii (4)

  • Chevyrolet
    Direct pomană
    6 0
  • Mircea Badea
    chestiile astea fara pic de logica foarte probabil sunt pt spalari de bani...
    7 1
  • Frumos, unii încă se mai joacă.
    2 0
  • rotila
    "motorul lui Milivie"... Tot paragraful ingrosat e o tampenie.Nu te mai da inginer ,daca nu esti. Sau, poate, cine stie.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru