Volkswagen nu va readuce la viață modelele Beetle și Scirocco

de Tiberiu Safta
Marti, 27.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Thomas Schäfer, șeful mărcii Volkswagen, a anunțat că marca germană nu va readuce la viață modelele Beetle și Scirocco. Acest anunț vine după ce au apărut zvonuri că cele două nume ar putea renaște sub forma unor viitoare modele electrice.

Într-un interviu acordat publicației britanice Autocar, Thomas Schäfer, șeful mărcii Volkswagen, a declarat că marca de la Wolfsburg nu va readuce la viață modelele Beetle și Scirocco. Această declarație a fost oferită în contextul în care au fost alimentate zvonuri noi cu privire la o potențială revenire a celor două nume celebre sub forma unor viitoare modele electrice.

De altfel, aceste zvonuri au fost alimentate și de o imagine oficială pentru viitorul film animat Miraculous, în care personajul principal, Ladybug, va conduce un nou concept electric inspirat de Beetle. Chiar dacă această mașină își va face apariția în film, Volkswagen fiind de altfel un partener oficial al acestuia, Schäfer insistă faptul că marca germană nu are în plan să readucă la viață acest model.

„Sunt câteva vehicule care au avut parte de vremea lor”, a declarat acesta. „Nu ar avea sens să îl aducem înapoi. La fel și cu Scirocco: vremea sa a apus.”

Anterior, în perioada în care Grupul Volkswagen a fost condus de Herbert Diess, constructorul german ar fi avut în plan să reintroducă modelul Beetle sub forma unui model electric cu 4 uși.

În schimb, actualul CEO al mărcii spune că această strategie de a lansa modele de inspirație retro „ar fi un capăt de drum” pentru Volkswagen.

„Marca trebuie mereu să se reinventeze și să aducă lucruri noi”, a precizat Schafer. „Suntem mândri de istoria noastră, nu este nimic greșit în asta. Iar atunci când te uiți în urmă, este ceva cu care să fii mândru. Dar nu este singurul lucru care ne definește”, a mai spus acesta în încheiere.

via Autocar

Comentarii (7)

  • Seriff
    Capat de drum e sa faci id3, id4, id5, id7, cand ele abia se vand, au noroc cu suv-urile alea mici cu motoare de 1.0 ca altfel trageau obloanele, au cazut in cap grav, candva au facut masini, acum fac niste balarii cu stecher pe care nu le vrea nimeni.
    13 6
  • Banditos
    Denumirile de Beetle dar si Scirocco n-au absolut nicio relevanta pentru noile generatii de consumatori. Plus ca denumirile produselor (ca sunt masini, avioane, televizoare, telefoane, masini de spalat, etc) tind, acum, sa fie simple combinatii de litere si cifre. Nimic deosebit, deci. Poate peste inca 10-15-20-.... de ani va reveni genul asta de identificare a produsului.

    A, si Beetle si Scirocco au niste scheleti in dulap: ultima generatie a fiecaruia a fost un...fiasco. Pe nedrept dar asta e. Daca vrei sa invii mortul proaspat iti asumi riscuri. Macar sa treaca cateva generatii sa se astearna colbul uitarii peste denumiri si apoi sa le scoata pe piata ca fiind ...originale.
    7 10
  • Nimeni nu mai fabrică maşini în 2 uşi azi

    SUV de 7 locuri sunt la modă acum. Serios.

    De ce?

    Mare place la toată lumea.
    5 11
  • @e-dick
    electricele tale vor începe să conteze cât de curând la semnul ăla magic ... 3 t. :))))
    7 2
  • Seriff
    @Mike, place la toti pensionarii obositi care se duc cu ele la paine si inapoi, ca doar cu suv-ul pot face asta, oameni care nu au nici o treaba cu dinamica unei masini, sau cu condusul in general.
    7 3
  • Scciroco a fost prima masina sport in care am reușit sa “ma urc” cred ca prin ‘98… a fost ceva de neuitat, si deșii s-au mai chinuit cu el, a murit încet… in schimb cu Beetle se mai putea face ceva. Putea migra lejer spre un cross coupe sau ceva de genul (ca asta vrea piața), chiar îmi pare rău ca nu le mai văd așa de des :((
    6 2
  • @dutzu
    te-ai trans..ferat intre timp? cum sa-ti placa beetle? ia-ti un sh daca crezi ca te uda...
    1 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru