O nouă berlină electrică din China: televizor pentru pasagerii spate și detectarea problemelor de sănătate

de Tiberiu Safta
Marti, 28.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania chineză Skyworth a dezvăluit un nou model electric pentru piața locală. Acesta este un sedan premium de clasă medie care vine echipat cu un televizor pentru pasagerii din spate, dar și cu un sistem inteligent care poate depista problemele de sănătate ale ocupanților.

O nouă companie chineză debutează pe piața mașinilor electrice. De această dată este vorba despre noul Skyworth Skyhome, o berlină premium de clasă medie care promite să fie un rival pentru modele de lux mai mari.

Noul model asiatic aduce un design fluid al caroseriei, fiind astfel optimizată pentru eficiență aerodinamică. De altfel, Skyhome primește aerodinamică activă, datorită unor aripi de tip cornișă. Aceste aripi pot fi glisate către partea din spate a mașinii pentru a reduce rezistența la înaintare cu până la 3%. De asemenea, în condiții de vreme rea sau în situații de urgență, aripile își schimbă unghiul de atac, astfel încât rezistența la înaintare este mărită cu 5%.

Cu privire la design, noul Skyworth Skyhome aduce o parte frontală simplă, cu faruri LED unite printr-o bandă și cu o bară ușor sculptată. Portierele sunt și acestea ușor sculptate, iar în locul oglinzilor sunt montate camere video integrate în elemente aerodinamice subțiri.

Și în partea din spate avem stopuri unite printr-o bandă, iar eleronul îi oferă modelului o notă de sportivitate. Aici mai putem observa și plafonul panoramic, construit aproape integral din sticlă.

Interiorul are un aspect tipic minimalist, dar puternic digitalizat, un lucru scos în evidență de ecranul principal care se întinde pe tot bordul și care integrează instrumentarul digital și sistemul multimedia. Bineînțeles, volanul este desenat în forma unei manșe, iar bordul și panourile portierelor integrează și un sistem de iluminare ambientală.

Cea mai interesantă dotare a mașinii se află în spate, acolo unde avem un televizor montat în plafon, o idee copiată de la BMW Seria 7. Iar asta nu este tot, deoarece modelul chinez mai vine dotat și cu o tehnologie specială care are la bază inteligența artificială. Cu ajutorul unor algoritmi, sistemul oferă o varietate de funcții de dezvoltare personală pentru ocupanți, de la orientare antreprenorială până la susținere emoțională.

Mai mult, mașina vine și cu un sistem de comandă vocală avansat care integrează și o tehnologie ce poate să depisteze potențiale probleme de sănătate în rândul ocupanților.

Compania nu a dezvăluit niciun detaliu despre propulsorul noului model.

La capitolul tehnic, Skyhome primește o suspensie pneumatică, iar celulele bateriei sunt integrate în design-ul șasiului. În acest fel, numărul de componente necesare unei mașini electrice este redus cu 127 de piese, potrivit companiei.

Noul Skyworth Skyhome va fi produs începând de anul viitor.

via Motor1

Comentarii (7)

  • O nouă electrică “din” China… pentru piața locală, sorry what??? Și da TV-ul este top notch, o să rupă tot, pe piața locală din China, bineînțeles ;)
    2 5
  • Trilulilu
    Superb exteriorul, păcat de interiorul distrus de atâtea ecrane.
    3 0
  • Mircea Badea
    Incredibil!! Deja își bat joc de vestici și la design și tehnic...așa ceva....
    3 1
  • oricine
    Nu au spus tot. Că după ce îți depistează ceva probleme de sănătate după cum gâfâi (ca baba vanga) îți și aplică tratamentul bazat pe șocuri electrice (numai dacă are bateria peste 50%)
    1 1
  • vai de ei
    au b3lit cucu europenii cu vrajelile lor de masini supraevaluate si preturi umflate cu pompa
    3 1
  • Doctorul fumator
    Sistemul de depistare a sanatatii se refera la sanatatea mintala si e doar un beculet rosu aprins permanent. Semnaleaza lipsa neuronilor, sa-ti iei electrica, sa-ti iei chinezarie...
    1 2
  • Ups… mi-a scăpat vaza cu flori, ce frumos… bănuiesc opțională, în RO se poate înlocui cu pește de sticlă :)))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru