O nouă înrudire auto: Viitoarele generații Isuzu D-Max și Mazda BT-50 vor fi construite din același aluat

de Bogdan Mirică
Luni, 11.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Isuzu și Mazda au încheiat un parteneriat care prevede o colaborare în segmentul pick-up: dezvoltare comună a noilor generații D-Max și BT-50.

Se poartă tot mai des ca marii producători auto să își unească forțele pentru a reduce costul de dezvoltare și producție al unui model. Cel mai nou mariaj de acest gen vine din Japonia și are ca protagoniste două branduri cu renume: Isuzu și Mazda. Cu o experiență vastă în segmentul modelelor pick-up, cei de la Isuzu vor ajuta Mazda să aducă pe piață o nouă generație a modelului BT-50.

Pentru cei care nu sunt familiarizați așa de mult cu segmentul, Mazda BT-50 împărțea o mulțime de componente cu Ford Ranger, un model cu care s-a înrudit automat după ce Mazda și Ford au colaborat vreme de aproape trei decenii. Dar cum parteneriatul dintre Ford și Mazda s-a întrerupt în 2010, niponii aveau nevoie de ajutor pentru a duce mai departe moștenirea lui BT50.

Deși vor mai trece câțiva ani până când vom vedea un pick-up Mazda cu tehnologie Isuzu, cel mai probabil de producția ambelor modele se va ocupa constructorul cu tradiție. Mazda va oferi doar sugestii în materie de design și o acoperire globală ceva mai mare.

Cert este că Isuzu D-Max și viitoarea generație Mazda BT-50 vor avea multe elemente comune, dar vor adopta un design diferit, așa cum au făcut-o Renault Alaskan și Nissan Navara.

via themotorreport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru