O nouă ofensivă electrică: grupul PSA Peugeot - Citroen va lansa primul model electric în 2019

de Daniel Popescu
Vineri, 13.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA Peugeot - Citroen a semnat un parteneriat cu constructorul chinez Dongfeng pentru a lansa mai multe modele electrice. Primul dintre ele va apărea pe piaţă în 2019.

Un nou producător auto va intra pe segmentul maşinilor electrice până la sfârşitul acestui deceniu. Ultimul anunţ vine din partea grupului francez PSA Peugeot - Citroen, care a semnat un parteneriat cu constructorul chinez Dongfeng pentru dezvoltarea unor modele electrice de clasa B şi C.

Primul model urmează să apară în showroom-uri în cursul anului 2019, însă până în prezent nu se cunosc niciun fel de informaţii despre acesta. Toate modelele electrice lansate sub brandurile Peugeot, Citroen, DS şi Dongfeng vor utiliza o platformă complet nouă numită electric Common Modular Platform (e-CMP) şi vor fi comercializate pe plan global.

Urmareste Automarket
"Viitoarea platformă e-CMP este o piatră de hotar în parteneriatul nostru cu Dongfeng.
Va accelera dezvoltarea globală a ambelor grupuri şi ne va ajuta să atingem obiectivele stricte de emisii de dioxid de carbon stabilite pentru 2020"
, spune Carlos Tavares, preşedintele grupului PSA Peugeot - Citroen.

Cu numai câteva luni în urmă, grupul PSA a dezvăluit la Salonul Auto de la Frankfurt Peugeot Fractal, un concept electric care nu va avea însă nicio legătură cu viitoarele modele electrice

Chinezii de la Dongfeng au cumpărat în 2014 un pachet de 14% din acţiunile grupului PSA Peugeot - Citroen, care la vremea respectivă s-a confruntat cu numeroase probleme financiare. Parteneriatul a inclus şi apariţia constructorului Dongfeng Peugeot-Citroen, care produce modele Peugeot şi Citroen special pentru piaţa chineză.

Via The Motor Report

Comentarii (2)

  • heloo! nimic despre cumpararea celor 34%a actiunilor mitsubishi de catre nissan?nu stati pre bine nu stiu...de cateva zile numai stiri de doi lei dati...
    1 12
  • a fost chiar ieri pe automarket stire despre inghitirea partiala mitsu de catre nissan, mai baga o fisa, poate o gasesti
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru