O nouă versiune plug-in hybrid pentru Audi A3 Sportback: 245 de cai putere și autonomie electrică de până la 63 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Luni, 07.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul A3 Sportback 45 TFSI e. Versiunea plug-in hybrid dezvoltă 245 CP și 400 Nm, iar bateria cu o capacitate de 13 kWh asigură o autonomie de până la 63 de kilometri.

La finalul lunii septembrie, Audi a introdus o versiune plug-in hybrid în oferta lui A3 Sportback. Varianta denumită 40 TFSI e dezvoltă 204 cai putere, iar bateria folosită de nemți oferă o autonomie electrică de până la 67 de kilometri.

Acum, constructorul german extinde oferta plug-in hybrid cu lansarea versiuni A3 Sportback 45 TFSI e. La baza noii variante plug-in hybrid se află un motor pe benzină de 1.4 litri cu 150 de cai putere. Propulsorul cu ardere internă este susținut de un motor electric cu 85 kW.

În total, noul A3 Sportback 45 TFSI e dezvoltă 245 de cai putere și 400 Nm. Resursele sistemului PHEV sunt gestionate de o transmisie automată cu șase trepte S Tronic, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 6.8 secunde. Viteza de top anunțată de nemți este de 232 km/h, iar în modul electric, viteza maximă este limitată la 140 km/h.

La fel ca în cazul versiunii 40 TFSI e, Audi folosește pe noua variantă o baterie cu o capacitate de 13 kWh.

În cazul lui A3 Sportback 45 TFSI e, acumulatorul asigură o autonomie electrică de până la 63 de kilometri. Conform oficialilor producătorului din Ingolstadt, bateria poate fi încărcată cu o putere maximă de 2.9 kW, iar timpul necesar pentru ca aceasta să ajungă de la 0 la 100% este de aproximativ cinci ore.

Pe piața din Germania, prețul noii versiuni A3 Sportback 45 TFSI e anunțat de Audi este de 40.400 de euro. Standard, modelul va fi echipat, printre altele, cu pachetul exterior Black, cu scaune sport și cu sistemul Drive Select.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru