OFICIAL: Acesta este noul Hyundai Ioniq 6, rival pentru Tesla Model 3

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 29.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul asiatic de automobile a publicat primele imagini cu noul sedan electric Ioniq 6. Când va debuta pe piață, acesta va fi un rival pentru Tesla Model 3.

Campania de promovare a noului Hyundai Ioniq 6 a ajuns la final, astfel că a venit momentul să vedem primele imagini (complete) cu al doilea model din familia Ioniq EV al producătorului asiatic. Așa cum spuneam, un rival pentru Tesla Model 3.

Anunțat în urmă cu doi ani de conceptul Prophecy, noul Ioniq 6 nu s-a îndepărtat foarte mult de acesta, din punct de vedere al designului exterior.

Ies în evidență elementele luminoase Parametrix Pixel și partea din spate care te duce puțin cu gândul la Porsche 911. Avem apoi mânere care se retrag în portiere, dar și oglinzi exterioare digitale, pentru piețele unde acestea sunt legale.

Inginerii Hyundai au pus accent pe aerodinamică, tocmai de aceea noul Ioniq 6 are un coeficient Cx de 0.21.

Pentru interior, coreenii au pregătit două display-uri de 12 inch pentru sistemul multimedia și pentru instrumentarul de bord digital. Nu lipsește sistemul de lumină ambientală cu 64 de culori.

Hyundai nu a oferit mai multe detalii tehnice despre acest Ioniq 6, dar știm că este construit pe arhitectura E-GMP EV, la fel ca Ioniq 5.

Așadar, cele două modele ar trebui să aibă câteva asemănări în această privință.

Ne referim aici la versiuni cu un singur motor electric, și roți motrice spate, dar și la versiuni cu două unități electrice și tracțiune integrală. Să nu uităm că această arhitectură are o infrastructură de încărcare la 800 V.

via Hyundai

Comentarii (16)

  • Nicolae
    cam uratel, cred ca ne testeaza gusturile :)
    12 32
  • Ca design nu e vreo mașină care să te dea pe spate. Aș zice că e chiar banală. Singurul lucru care îmi place oarecum este amplasarea monitoarelor pentru așa zisele oglinzi retrovizoare. În rest nu prea rupe gura tărgului. Iar noua modă cu j-de-mii de lumini ambientale... ce să zic... prost gust la maxim.
    9 27
  • Fața parcă nu se potrivește cu spatele, dar în același timp are un design care mă atrage. E modern, dar parcă și un iz retro în același timp. Oricum, e altceva. Și apreciez la Hyundai că face design diferit pentru fiecare model nu ca VW unde ID.3, 4 și 5 au cam același interior, iar la exterior sunt foarte asemănătoare sau ca Mercedes care face cam aceeași caroserie sub diferite dimensiuni, căci asta e ce au ajuns acum clasele C, E și S. Bravo lor!
    26 2
  • Lucian
    Portbagajul pare mic, gen beetle sau porsche.
    O avea unul si in fata?
    8 1
  • Cred ca este imposibil sa nu-ți distragă atenția si sa deranjeze ecranele oglinzilor laterale, plus ca pentru mine arată oribil amplasarea lor. Nu am găsit o soluție mai buna, adică pe ecranul centrale sau bord nu ar fi funcționale așa ca renunțarea la oglinzile laterale nu o văd implementabilă. Sa vedem prețuri, autonomie… sa concurezi cu Tesla nu-i chiar așa o mare filozofie pentru Hyundai si Kia care au deja o abordare pragmatica (fără prea multe briz-brizuri), rețea buna de distribuție plus o reputație bunicică cel puțin.
    10 4
  • arata ca cls-ul vechi ,super design
    6 1
  • oglinzi
    Oglinzile alea sunt optionale deci poti evita oribilitatea, din ce inteleg tu neffind nici macar client tinta.

    https://www.youtube.com/watch?v=KU4MEg7DH7Q
    10 2
  • Când este vorba de cum îmi cheltuiesc banii, ma dau după cum bate vântul, adică aleg varianta care mi se potrivește si la cel mai bun preț. Mi se pare o abordare de bun simț… probabil nu este si cazul tău, dar este posibil ca Hyndai sa scoată o masina si pentru cei fără si atunci tu ești in ecuație. Banii tai, treaba ta.
    3 1
  • Mai snow flake...ti-am explicat ca la copii cum vine treaba. Inghite si gata.
    5 7
  • Scrooge
    Din respect pentru tine, nu pentru altcineva, nu o mai dai pe asta cu rival pt model 3. E rasuflata. Scoate caruta pe piata si dupa primul an trage concluzii. Nu sunt nici pe departe fan M3 dar sa i dam cezarului ce e al cezarului, e lider la vanzari.
    3 1
  • Spatele arată ca o reinterpretare modernă de Porsche 911din anii '90, e și bine, e și rău.
    3 3
  • Noul „Porsche” electric sa moara Bibi.
    2 3
  • spatele inspirat(copiat) dupa porsche; partea laterale seamana foarte mult cu CLS;
    ecranele sunt amplasate ca la mercedes;
    si mai pot continua ...
    2 3
  • Romania Te Iubesc
    Concurenta duce la progres!
    Hai sa vedem acum ce poate Europa!
    2 0
  • Din fata seamana cu Hyundai Coupe, din spate... sunt socat cat de urat este. Sper ca designerul sa fie concediat si cei care au aprobat designul sa nu mai fie platiti niciodata. hidos!
    0 3
  • Este superb! cine zice ca e urat, are nevoie de putina educatie...urmariti si voi canale de youtube gen schetch monkey, frank stephenson...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru