Oficial: Audi TTS, safety car in Tourist Trophy

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 25.04.2008
Derivatul mai sportiv al lui Audi TT a fost ales masina oficiala a unui eveminent cu acelasi nume din motorsport.

Esential

272 CP dezvolta motorul lui Audi TTS.

Noul Audi TTS de 272 CP, cea mai performanta versiune TT, a fost ales oficial safety car al curselor de motociclete Tourist Trophy. De mentionat este faptul ca numele coupe-ului Audi provine chiar de la acest eveniment care dateaza de peste 100 de ani.

Tourist Trophy (TT) reprezinta o cursa contratimp de motociclete care se tine regulat pe Insula Man, o insula britanica localizata in Marea Irlandei. Trialul se desfasoara printre turistii care calatoresc pe portiunile muntoase ale insulei, precum si pe stradutele inguste ale satelor. Nu doar participantii la cursa au parte de senzatii maxime, ci si turistii care se inghesuie sa urmareasca motocicletele strecurandu-se printre zidurile cladirilor.

“Este o mare oportunitate sa ii avem parteneri pe cei de la Audi. Consideram ca este o onoare faptul ca Audi TT este numit dupa evenimentul nostru, care dateaza de peste 100 de ani”, declara Adrian Earnshaw, ministrul britanic al Turismului.

In alegerea noului TTS drept masina oficiala a evenimentului, organizatorii au tinut cont si de faptul ca NSU, una din companiile fondatoare Audi, a participat cu succes inca din anul 1905.

Onorat de aceasta investire, Audi TTS va fi prezent cu opt exemplare utilizate de inspectorii de cursa si va aparea ca deschizator de traseu si ca masina oficiala a staff-ului tehnic al evenimentului desfasurat in perioada 24 mai – 6 iunie 2008.

Via | WorldCarFans

Taguri: Audi, TT, TTS

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru