OFICIAL: BMW prezintă o variantă blindată pentru limuzina Seria 7

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 09.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germanii de la BMW au publicat primele informații și imagini cu noile Seria 7 Protection și i7 Protection. Sau, cu alte cuvinte, o versiune blindată care fi livrată începând cu luna decembrie a acestui an.

BMW Seria 7 este una dintre cele mai luxoase limuzine pe care le poți cumpăra în prezent. Este și o mașină foarte sigură, la propriu, mai ales dacă decizi să bifezi una din noile versiuni blindate Seria 7 Protection și i7 Protection.

Sunt doar câteva elemente minore care le diferențiză de un model standard. Desigur, toate lucrurile importante se regăsesc sub caroserie. Cel mai important este șasiul BMW Protection Core, realizat din oțel blindat.

PROTECȚIE ÎMPOTRIVA GLOANȚELOR DE 7.62 MM

Acesta asigură protecție împotriva exploziilor și chiar împotriva atacurilor cu dronă. Geamurile și portierele au fost dezvoltate special pentru a rezista atacurilor cu arme de calibrul 7.62 mm.

De fapt, atât Seria 7 Protection cât și i7 Protection au fost certificate VR9, al doilea cel mai înalt grad de protecție balistică pentru un vehicul civil.

Jantele de 20 de inch sunt încălțate cu anvelope speciale, astfel că șoferul poate continua deplasarea cu până la viteze de 80 km/h chiar și în cazul unei pierderi totale de presiune.

Rezervorul este la rândul lui autosigilant, pentru a nu pierde combustibil în caz că este lovit de un glonț.

Șasiul de care pomeneam mai sus a permis ca spațiul din habitaclu să crească. Pasagerii au la dispoziție toate dotările de lux ale unui Seria 7, inclusiv un sistem audio Bowers & Wilkins și un frigider montat între scaunele spate.

530 CP PENTRU SERIA 7 PROTECTION

Noul BMW Seria 7 Protection este echipat cu un motor V8 de 4.4 litri, care dezvoltă 530 CP și 750 Nm. Repriza 0 - 100 km/h durează 6.6 secunde, iar viteza maximă ajunge la 210 km/h.

De cealaltă parte, limuzina electrică blindată i7 Protection este bazată pe versiunea i7 M70 xDrive. Asta înseamnă că avem două motoare electrice, 544 CP și 745 Nm cuplu. Ea atinge 100 de km/h în 9 secunde și are o viteză maximă limitată la 160 km/h.

BMW transmite că cele două limuzine blindate vor fi asamblate la uzina din Dingolfing, Germania. Livrările vor debuta în luna decembrie 2023.

via BMW

Comentarii (1)

  • masina electrica blindata care prinde maxim 160 nu mi suna a bine.
    Nu de alta dar poti sa te tii dupa ea si cu Dacia Nova ? fiindca loganul de 1.4 deja e racheta.
    Si daca eventualii eco-terroristi ar arunca in ea cu .... lucruri de calibru mai mare de 7.62
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru