OFICIAL: Dacia Duster facelift se lansează la Frankfurt

de Bogdan Mirică
Luni, 22.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia şi Renault au anunţat astăzi premierele pe care le vor expune în septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Aşa cum era de aşteptat, Dacia mizează pe Duster facelift.

Urmareste Automarket
Deşi mai sunt două luni până când Salonul Auto de la Frankfurt îşi va deschide oficial porţile, Renault şi Dacia fac publică lista lor de premiere.

Standul Dacia: Duster facelift

Aşa cum anticipasem şi cum prevesteau şi fotografiile spion, Dacia va expune la standul său faceliftul actualului Duster, marcând finalul etapei de întinerire a gamei.

SUV-ul românesc era ultimul model ce aştepta să fie aliniat noii filosofii de design şi noilor tehnologii disponibile în gama Dacia.

Putem intui că modelul 4x4 va primi o planşă de bord uşor revizuită, noi materiale, cu o calitate sporită şi, inevitabil, apreciatul sistem multimedia MediaNav. Sunt posibile şi câteva modificări în ceea ce priveşte gama de motorizări, modificări ce ar urma să îmbunătăţească consumul şi emisiile.

Standul Renault: un nou concept

De cealaltă parte, standul Renault, repoziţionat în hala 8, ca şi cel al Dacia, va fi martor al unor premiere extrem de importante pentru constructorul francez. Laurens van den Acker, designerul şef Renault, îşi va expune şi ultima creaţie din ciclul celor şase concepte spectaculoase, menite să ilustreze ciclul vieţii şi să schimbe faţa producătorului din Hexagon.

Conceptul Renault este, momentan, o surpriză, el urmând a fi dezvăluit în apropierea salonului. Mai multe surse neoficiale susţin că am putea vedea un prototip sportiv, ce anunţă renaşterea brandului Alpine alături de britanicii de la Caterham.

Alături de noul concept desenat de van den Acker, Renault va expune la standul său şi celelalte concepte ale designerului. O premieră absolută, pentru că Renault nu a expus niciodată toate studiile de design la un loc.

Standul Renault va include şi mai multe modele aliniate noii filosofii de design. Asta înseamnă că am putea vedea schimbările estetice aplicate unor modele ca Twingo şi Fluence, şi pe celalte produse din gamă. Este vorba despre redesenarea grilei şi repoziţionarea, mult mai bine evidenţiată, a logo-ului central.

Nu vor lipsi modelele gamei electrice, printre care şi Zoe, proaspăt introdus pe piaţa din Germania. Motorsportul nu va fi nici el uitat. Fanii Marelui Circ vor putea să privească de aproape motorul Energy F1 2014, cu care Renault va debuta sezonul viitor în Formula 1.

Comentarii (13)

  • De abia astept !
    Sunt un mare fan al lui Laurens van den Acker. Sa vedem surpiza !
    41 8
  • La o asemenea stire merita, macar, postat un Duster, cu fata...C a e ,,face'' -lift
    24 10
  • antonny
    Duster facelift va prelua fata de la Sandero ......iar legat de motorizari vor fi doua una benzina si alta diesel
    7 3
  • @LUCCI
    O luam mot-a-mot, huh? Monsieur se scrie, monsieur se citeste! :))
    Facelift nu se refera doar la modificarile partii frontale, ci la o serie de trasformari exterioare si interioare, mai mult sau mai putin semnificative. Dar hey, stiai asta, asadar tot ce ramane e doar o gluma de proasta calitate, mult prea apreciata de unii... la nivelul asta redus de inteligenta ma gandesc ca gasim destui copii pe site-ul asta...
    12 14
  • Degeaba daca nu se lucreaza la SIGURANTA !!!
    8 15
  • la capitolul siguranta va veni in plus cu esp in standard, ca fara nu se mai poate. in rest nu cred ca vor fi noutati, 4 airbaguri avea deja. dar sper sa ma insel. sunt curios daca motorul 1.6 benzina va fi inlocuit cu vreun 1.2 TCe
    13 2
  • 1.2 TCe si eventual cutia TL8 de 6 trepte.
    Si o versiune pick-up probabil.
    5 2
  • cat as rade sa puna 0.9Tce pe Duster.....:)
    4 9
  • antonny
    @Adm ......dar de Skoda YETI de ce nu razi ????? e mai grea cu apoape 100kg si are motorizare 1.2 si fara 4x4
    9 2
  • @anthonny
    pai rad la fel si de Skoda Yeti (pe langa faptul ca e urata ca....), dar desi e un pic mai grea 1.2 e mult mai potent decat acest 0.9. Dar te bagi in seama degeaba, topicul e despre Duster si nu despre Yeti, 0.9 e la alta categorie fata de 1.2tsi (motor prezent si pe Octavia), echivaletul e 1.2Tce pe care e destul de posibil sa-l vedem pe Duster (la fel cum 1.5dci 110 cp e prezent pe Duster si lipseste de pe gama Logan).
    4 5
  • @anthonny
    ....si ramane de vazut daca se va pune 0.9tce pe Duster asta insemnand din 3 motorizari, 2 vor fi comune cu Logan (0.9 si 1.5 90cp) sau se va pune 1.2Tce si asta inseamna doar o singura motorizare din 3 va fi comuna cu Logan (doar 1.5 90cp). Totusi datorita cuplului mic si ideea a avea 4x4 si pe benzina, sansele sunt in favoarea lui 1.2, dar sa vedem si logistica ce cuvant are de spus.
    3 4
  • Mergea vorba lui@clubc4.ro o stea in plus la siguranta si motorizari E6.Ma gandesc ca am o Corsa C din 2000 fabricatie si este E4(iar E4 a fost introdus abia in 2005) Nemtii astia!!
    1 3
  • @Adm

    "Daca si cu Parca se plimbau c-o barca..." Altceva in afara de presupuneri stupide mai ai de adaugat?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru