OFICIAL: Înlocuitorul lui Lamborghini Aventador va fi dezvăluit în martie 2023

de Tiberiu Safta
Miercuri, 09.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Succesorul lui Lamborghini Aventador va fi dezvăluit în primăvara anului viitor. Anunțul a fost confirmat de către șeful mărcii italiene, Stephan Winkelmann. Noul model va avea un motor V12 hibrid cu încărcare la priză.

Anul acesta am asistat la sfârșitul producției lui Lamborghini Aventador. Acesta va rămâne în istorie ca fiind ultimul model al mărcii din Sant’Agata Bolognese cu un motor V12 pur termic. Asta pentru că înlocuitorul lui Aventador va păstra motorul V12, dar va fi unul hibrid cu încărcare la priză.

După o perioadă lungă de speculații și zvonuri, numărătoarea inversă a început. Stephan Winkelmann, CEO-ul Lamborghini, a confirmat oficial că înlocuitorul lui Aventador va fi dezvăluit la sfârșitul lui martie 2023. Viitorul model promite să fie și mai spectaculos decât Aventador.

Șeful departamentului tehnic al mărcii, Rouven Mohr, a precizat pentru publicația Auto Express că noul model va avea „mai multă putere, mai multe turații și mai mult sunet.” Datorită noului sistem hibrid de încărcare la priză, viitorul model va avea o masă proprie mai mare, însă Winkelmann a precizat că puterea propulsorului va fi livrată în așa fel încât „nu vei putea simți greutatea suplimentară.”

Ca o comparație, Lamborghini Aventador Ultimae dispune de un motor de 780 de cai putere și de o masă proprie de 1550 de kilograme.

Deocamdată, Lamborghini nu a dezvăluit numele succesorului lui Aventador.

Așa cum am precizat, noul supercar va fi dezvăluit în martie 2023. Chiar și așa, Lamborghini a deschis comenzile pentru viitorul model și a acumulat aproape 3000 de comenzi până în acest moment.

via Auto Express

Comentarii (3)

  • Ba tocmai masa aia mai mare va fi problema, indiferent ce putere va avea. O masina nu e mereu in fortaj al motorului, mai trebuie sa ia si viraje pe deceleratie...
    3 0
  • electrAdor
    in sfarsit lambo trece la priza! victorie!
    1 3
  • Si cum va face motorul? Ca o rasnita sau ca un aspirator?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru