OFICIAL: Înlocuitorul lui Lamborghini Huracan va avea motor V8 sau V10 electrificat

de Tiberiu Safta
Vineri, 15.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a confirmat oficial că înlocuitorul lui Huracan va fi oferit cu propulsoare hibride cu încărcare la priză. Mai exact, viitorul model va avea fie un V8 electrificat, fie un V10 PHEV.

Constructorul italian a confirmat pentru publicația Auto Express că înlocuitorul lui Huracan va avea motorizări electrificate. Este vorba despre un propulsor V8 sau V10 construit special pentru acest model și care va avea un sistem hibrid cu încărcare la priză.

Noul propulsor ar urma să debuteze anul viitor, urmând ca înlocuitorul lui Huracan să fie lansat în 2024. Viitorul tren de rulare va fi alcătuit, evident, dintr-un motor termic cu 8 sau 10 cilindri, ajutat de un motor electric. Acesta va fi construit exclusiv pentru noul model Lamborghini, astfel încât noul propulsor nu va fi disponibil pentru celelalte mărci ale Grupului Volkswagen.

Tot anul viitor, Lamborghini se pregătește să comercializeze primele sale modele hibride în numere mari. Înlocuitorul lui Aventador va avea un propulsor hibrid, la fel și actualele Huracan și Urus. Motorul succesorului lui Huracan ar urma să dezvolte peste 850 de cai putere.

Recent, Stephan Winkelmann, șeful Lamborghini, a confirmat că primul model pur electric al mărcii va fi un crossover.

Acesta ar urma să debuteze în 2028.

via Auto Express

Comentarii (2)

  • Horațiu
    Mai bine păstrează V10 xu Plug in hybrid decât un V8,nu zic rău rău mie îmi place V8-ul dar Lambo supercar cu V8 sa fim serioși
    1 1
  • V10 microhibrid e ca individul cu ego mare şi etc mic

    Mda
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru