OFICIAL: Jaguar va lansa doar modele 100% electrice; primul Land Rover electric se lansează în 2024

de Paul Cosma
Luni, 15.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar va lansa doar modele 100% electrice începând cu anul 2025, iar primul Land Rover electric va fi prezentat în 2024, conform noii strategii a grupului britanic.

Instalat în poziția de CEO al Jaguar Land Rover în septembrie 2020, Thierry Bollore este artizanul unei noi strategii a grupului britanic JLR. Intitulată “Reimagine”, noua strategie presupune schimbări radicale la nivelul celor două companii din grup.

Cea mai importantă noutate este transformarea Jaguar într-un brand 100% electric. Mai exact, britanicii vor lansa doar modele cu emisii zero începând cu 2025.

În ceea ce privește Land Rover, primul model electric al brandului va fi lansat în 2024. În următorii 5 ani, Land Rover va lansa 6 versiuni electrice ale SUV-urilor sale (Range Rover, Defender, Discovery).

Potrivit noii strategii, toate modelele din portofoliul Jaguar Land Rover vor avea cel puțin o versiune electrică până în 2030.

Land Rover va utiliza viitoarea platformă Modular Longitudinal Architecture (MLA), care poate găzdui atât modele cu combustie internă, cât și vehicule electrice. JLR spune că platforma dedicată mașinilor electrice - Electric Modular Architecture (EMA) – va fi folosită de ambele branduri din grup.

Noua strategie JLR presupune și reorganizarea producției globale a grupului, prin reducerea numărului de modele ce sunt produse în fiecare fabrică.

Totodată, grupul britanic analizează și posibilitatea lansării unor modele care utilizează tehnologia Fuel Cell, până la sfârșitul acestui deceniu.

Via Jaguar Land Rover

Comentarii (8)

  • ACE - Craiova
    BRAVOS JAGUAR - vei pasi cat mai curand pe urmele TESLA...

    Asteptam cu nerabdare si prima felina olteneasca electrica
    15 10
  • Pion Ratiu
    Asta daca Jaguar-ul nu da faliment pana in 2025! Land Rover ce mai face,tot pe pierderi?
    16 9
  • jaguar paralimpic
    o veste foarte buna, si asa ICE-urile lor erau de toata jena. Speram sa cumpere motoare electrice facute de altii ca sa nu mai aiba probleme asa cum au acum.
    10 4
  • adio...jaguar !! somn ușor..
    13 7
  • Bun, era vorba ca viitorul XJ va fi electric, anul trecut il si testau, nu-l vad in planurile viitoare, ar fi o greseala.

    Chiar daca vor proceda asa, nu inteleg de ce sa anunti de pe acum, sa nu-ti mai cumpere nimeni modelele clasice ? Cu ce finanteaza electricele, cu promisiuni si laude ? Cum poate astazi un vanzator de Jaguar sa convinga un client sa cumpere un V6 sau V8, cand in doar patru ani nu vor mai fi produse ?
    13 5
  • Imi spuneti ce afaceri indiene au avut succes,,dupa ingroparea industriei siderurgice?Traind in Asia,,totusi ei nu au ochii oblici.
    8 7
  • Of of, de la XKE la e type si e-type zero la anostul asta e cale luuuunga.
    8 6
  • Ma si gandesc la publicul tinta pentru JLR. Numai ecologisti p-acolo. :))
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru