OFICIAL: Mercedes-AMG a livrat primul exemplar One

de Alexandru Monenciu
Luni, 16.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile anunță, prin intermediul rețelelor de socializare, debutul livrărilor modelului Mercedes-AMG One. Primul exemplar a fost înmatriculat în Germania.

După câteva amânări, Mercedes-AMG a prezentat versiunea de serie a modelului One în vara anului 2022. Acum, primul exemplar a fost livrat viitorului proprietar.

Anunțul a fost făcut prin intermediul rețelelor de socializare, iar divizia din Affalterbach chiar a publicat 3 imagini cu mașina "aniversară".

Din câte se poate observa, este înmatriculată în Germania și a fost comandată într-o nuanță neagră, cu accente în culoarea verde Petronas. Nu lipsește grafica inspirată de monopostul de Formula 1, prezentă în partea din spate.

Nu se știe cine este proprietarul primului Mercedes-AMG One. Potrivit informațiilor disponibile până în acest moment, lista de viitori proprietar include nume ca Lewis Hamilton, Nico Rosberg, David Coulthard, actorul Mark Wahlberg și chiar Ion Țiriac.

Așa cum bine știi deja, producția lui Mercedes-AMG One va fi limitată la doar 275 de exemplare. Toate vor fi asamblate manual la uzina AMG din Coventry, Marea Britanie.

Sistemul de propulsie hibrid (derivat din cel utilizat în Formula 1) este format dintr-un motor V6 turbo, de 1.6 litri, și 4 unități electrice.

Propulsorul termic a trecut printr-o serie de modificări, pentru a respecta standardele de emisii Euro 6, tocmai de aceea trebuie reconstruit la fiecare 50.000 de kilometri parcurși.

via Mercedes-AMG

Comentarii (2)

  • numai un jurnalist putea sa afirme ca modficarile pentru a respecta normele de poluare sunt motivul care scurteaza viata motorului. durata de viata este influentata de genele de la motorul de formula 1 care nu trece de 15000 km.
    4 3
  • Mircea Badea
    dar f1 ce euro respecta atunci? sa le puna euro 7, altfel nu progresam!
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru