OFICIAL: Mercedes-AMG One, cea mai rapidă mașină de serie pe Nurburgring

de Alexandru Monenciu
Joi, 10.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG One tocmai a devenit cea mai rapidă mașină de serie de pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife. Modelul german a fost pilotat de Maro Engel, ambasador Mercedes-AMG și pilot în DTM.

Cu cei 1.063 de cai putere și tehnologia din Formula 1 de care dispune, nimeni nu contesta că Mercedes-AMG One este o mașină extrem de capabilă. Acum, însă, modelul german a dovedit ce poate pe unul dintre cele mai solicitante circuite din lume.

Ne referim aici la Nurburgring Nordschleife și la cei 20.8 kilometri care le-au făcut probleme chiar și marilor campioni mondiali din Formula 1.

Cu Maro Engel (pilot în DTM și ambasador Mercedes-AMG) la volan, Mercedes-AMG One a stabilit un timp de 6 minute și 35.183 secunde, fiind mai rapid cu circa 8 secunde decât vechea performanță. Așadar, oficial vorbim despre cea mai rapidă mașină de serie de pe Nurburgring.

Recordul nu a fost stabilit în condiții tocmai ideale, după cum recunoaște Engel, așadar rezultatul poate fi îmbunătățit.

Mercedes-AMG One a rulat în modul Race Plus și a atins 338 km/h pe linia dreaptă Dottinger Hohe, deci aproape de viteza maximă constructivă a mașinii, de 350 km/h.

via Mercedes-AMG

Comentarii (7)

  • Mircea Badea
    poate doar in lume termicelor...
    3 15
  • Nurburgring este un circuit… are curbe la care trebuie sa încetinești, iar dacă ai o baterie de 500 kg este cam nasol. Tu cum le știi pe toate este posibil sa te fi încurcat in ironii când ai dat copy/paste. Scrie ca este “cea mai rapida masina de serie din lume”… ce nu îți este clar? Sunt doar 8 cuvinte…
    AMG One este o opera de arta (auto bine’nțeles), respect pentru munca celor care au contribuit la așa ceva. Are componente si chiar importante care vin din România.
    18 3
  • @dutzu
    nevera e mai avansata tehnologic, inclusiv pt circuit. e ozn pe langa termica asta..
    2 13
  • Este cumva de serie? Sa speram ca boala de care suferi nu este de serie si nici contagioasa… Si un F35 este mai avansat, dar cum deja intuiești nu se pune… si nici bărcile de F1 ;)
    Navera arată ca se poate, dar probabil ca nu se vrea încă construi sau poate nu ia venit încă timpul.
    Vrei sa lauzi un produs, nici o problemă. Se plate face fara a compara mere cu pere.
    4 2
  • Mircea Badea
    e mai de serie decat aceasta termica.
    1 7
  • de serie HA HA HA....

    de serie ca Loganul.... HA HA HA...

    Oricum, cine vrea emoţii / plăcerea de a conduce... o face pe Navara ;)
    1 3
  • Probabil este foarte greu sa trăiești nefericit si frustrat mai mereu… nu sunt fan Mercedes, dar acest One merita respect si admiratie. Chiar dacă in general nu as alege un Mercedes (alegere personală, deși fratele meu are Mercedes-uri de mulți ani si totul ok spune el), nu am spus niciodată mizerii despre ceva ce nu știu (nu folosesc Mercedes). Nu înțeleg ce va da dreptul sa aruncați cu mizerii si inepții la orice știre cu termice. Voi “existați” si aveți ce aveți astăzi pentru ca exista combustibilii fosili. Tot ce folosiți si mâncați astăzi este produs cu fosili (in foarte mare proporție sa fiu mai exact)… una este sa vrem mai curat mai ECO (si clar se poate, si încet se fac schimbări) si alta sa fiți badarani si cu lipsa de respect. In primul rând ECO si curat vine din interior… clar la voi nu este cazul. Mai ieșiți si voi la o plimbare, un hobby ceva. Admirați si apreciați una alta, ca nu doare si nu va umpleți de frustrări si venin așa sa demonstrați nu știu ce. Mie îmi este clar cât “valorați” pentru ca nu știți sa faceți comentarii la subiect, pertinente si fără a jigni sau face ironii (ratate si de prost gust) si asta pentru ca nu puteți, aveți o viața de rahat din diferite motive pe care voi le-ți dezvoltat, sunt alegerile voastre… hai spor la irosit timpul degeaba, foarte ECO ce sa spun!!!
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru