OFICIAL: Nasser Al-Attiyah va fi pilot Dacia în Raliul Dakar din 2025

de Tiberiu Safta
Marti, 12.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nasser Al-Attiyah va fi pilot Dacia în Raliul Dakar și în Campionatul Mondial de Rally-Raid începând din 2025. Pilotul qatarez, de 5 ori câștigător al Raliului Dakar, îi va avea coechipieri pe Sebastien Loeb și Cristina Gutierrez.

Dacia va concura oficial în Raliul Dakar și în Campionatul Mondial de Rally-Raid începând cu sezonul 2025. Mai devreme în acest an, Sebastien Loeb și Cristina Gutierrez au fost confirmați ca piloți oficiali ai mărcii românești, urmând ca al treilea pilot să fie anunțat mai târziu.

Iată că a venit timpul să facem cunoștință și cu cel de-al treilea pilot al echipei. Acesta este nimeni altul decât Nasser Al-Attiyah, care a câștigat Raliul Dakar de 5 ori (2011, 2015, 2019, 2022 și 2023), mai întâi cu Volkswagen, apoi cu Mini și cu Toyota. Pilotul qatarez în vârstă de 52 de ani este, de asemenea, și dublu campion al noii serii W2RC (Campionatul Mondial de Rally-Raid).

Al-Attiyah este și dublu campion mondial de raliuri în clasa WRC2 și este de 13 ori campion al Raliurilor FIA din Orientul Mijlociu.

Qatarezul îl va avea drept copilot pe francezul Mathieu Baumel, care a câștigat de 4 ori Raliul Dakar alături de Al-Attiyah. Începând din 2024, cei trei piloți ai mărcii vor testa primul prototip, alimentat cu combustibil sintetic.

Testele inițiale se vor desfășura în cadrul Raliului Marocului din sezonul viitor.

via Dacia

Comentarii (2)

  • Woow. Piloti de top la Dacia. Cine ar fi crezut?
    Daca Dacia castiga Dakar-ul... jos palaria pentru marketing-ul Renault. Chiar investesc enorm in ridicarea brand-ului.
    7 0
  • Se pregătesc pentru lansarea lui Bigster.
    Se pupă cu declarațiile referitoare la poziția Dacia ca imagine în raport cu Jeep, marcă "off road".
    Ce reclamă mai bună decât participarea la Dakar cu piloți titrați, arhicunoscuți.
    Măcar o clasare în primimele trei locuri și ar fi super pentru ei. O să fie showroom-urile pline de postere și fotografii, Nu mai zic de reclamele video.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru