OFICIAL: Noua generație Honda HR-V, disponibilă doar cu motor hibrid în Europa

de Alexandru Monenciu
Joi, 29.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a confirmat că noua generație HR-V va fi disponibilă doar cu sistem hibrid de propulsie în Europa. Debutul pe piață este programat până la sfârșitul lui 2021.

Noua generație Honda HR-V a debutat la jumătatea lunii februarie. După ceva timp au apărut tot felul de informații potrivit cărora SUV-ul nipon ar urma să fie disponibil în Europa doar cu sistem hibrid de propulsie. Acum, aceste informații au devenit oficiale, fiind confirmate de Honda.

Sistemul hibrid e:HEV este compus dintr-un propulsor de 1.5 litri, două unități electrice și un pachet de baterii litiu-ion cu 60 de celule. Ansamblul dezvoltă 131 de cai putere și 253 Nm, suficient pentru a atinge 100 km/h în 10.6 secunde.

Consumul declarat de producător este de 5.4 l/100 de kilometri, în ciclul WLTP.

Una dintre particularitățile acestui sistem este că are trei moduri de rulare care se schimbă constant, în mod automat, în funcție de care este cel mai eficient într-o situație dată. 

Spre exemplu, calculatorul va selecta modul Engine Drive atunci când se circulă pe autostradă, la o viteză constantă, și va schimba pe Hybrid Drive atunci când cel de la volan apasă mai tare accelerația pentru a depăși.

Comportamentul mașinii poate fi modificat cu ajutorul modurilor "tradiționale" Sport, Econ și Normal.

Transmisia are la rândul său un mod B, care reglează nivelul de recuperare a energiei pierdute la frânare.

Noua Honda HR-V e:HEV, pentru piața europeană, va fi produsă la uzina din Suzuka. Vânzările sunt programate să debuteze până la sfârșitul lui 2021.

via Honda

Comentarii (4)

  • Trebuia să fie un comentariu și la articolul asta. Așa că m am găsit sa comentez tocmai eu. N am condus vreodată suv japonez, dar după mine la design conduce Mazda și la fiabilitate Toyota. Cine vrea altceva își ia Q5 , sau Tiguan. Sincer pentru Europa aceasta honda pare... nelalocul ei. Frumoasa a fost cr v model 2000 mai ales pe argintiu. Aia a fost mașina...asta moderna nu știu exact ce e...dar știți bancul ăla. Unu vede o domnișoară mișto și o întreabă ce mănâncă de arata așa bine. Ea răspunde. Mănânc banii de la prosti...
    7 8
  • mircea badea
    131 de cai in total? pt un dulap? mda, n-au sanse sa respecte codoiul altfel...
    5 4
  • Eu sustin Honda, am avut tot felul de marci auto pana am ajuns la Honda CRV dizel, intamplator model 2000 argintiu, luata din magazin Germania. Asigurarea si servisarea a fost de 3 ani, valabile si in Romania. Nu am avut nici o problema, o am si acum si este in perfecta stare. Si pentru ca m-a convins am luat si un Jazz cu cutie de viteze automata , pentru drumuri scurte. Perfecte amandoua, atat la consum cat si la confort si siguranță. Pentru ca au trecut de 10 ani vreau sa le dau si sa achizitionez noul HRV.
    Susțin Honda.
    7 2
  • Frumos acest Hyundai Tucson
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru