OFICIAL: Primul Alfa Romeo electric va fi un SUV înrudit cu Jeep Avenger

de Tiberiu Safta
Marti, 11.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai noi informații, primul Alfa Romeo electric va fi un SUV înrudit cu Jeep Avenger. Noul model va fi lansat în 2024 și ar urma să primească și o versiune cu motor pe benzină.

Alfa Romeo se pregătește să pășească în epoca electrică odată cu lansarea primului său model cu zero emisii de anul viitor. Cu această ocazie, constructorul italian își creează o nouă imagine de brand, care să atragă mai mulți clienți, în special familiști.

Potrivit publicației Autocar, primul Alfa Romeo electric din istorie va fi lansat în 2024 și va fi un SUV mic înrudit cu Jeep Avenger. De altfel, noul model ar urma să fie cel mai mic din gamă de la scoaterea din producție a vechiului MiTo în 2018. Cel mai probabil, noul model va fi bazat pe platforma STLA Small a Grupului Stellantis și ar urma să ofere o autonomie de peste 400 de kilometri.

Publicația mai precizează că noul model ar putea fi oferit și într-o versiune convențională, cu un propulsor micro-hibrid pe benzină. La fel ca versiunile termice ale lui Jeep Avenger, această versiune a noului SUV Alfa Romeo ar urma să fie vândută în afara Europei.

În orice caz, chiar dacă vor exista versiuni termice, începând cu 2027 noul model va fi oferit exclusiv în versiune electrică peste tot în lume.

2027 este și anul în care Alfa Romeo va deveni marcă electrică.

În ceea ce privește design-ul exterior, noul model ar urma să fie inspirat de mai multe modele vechi, cum ar fi Giulietta. De asemenea, este de așteptat ca noul model să preia bateria de 54 de kWh, precum și motorul electric de 154 de cai putere de la Jeep Avenger.

Primul Alfa Romeo electric va fi lansat în 2024.

via Autocar

Comentarii (1)

  • Adica va muri si Alfa.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru