OFICIAL: Programul Rabla 2 începe în iulie și oferă 3000 de lei pentru mașini mai vechi de 15 ani

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Marti, 12.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rabla 2, programul de finanțare pentru casarea mașinilor mai vechi de 15 ani, va începe de la 1 iulie. Anunțul a fost făcut de către Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca și președintele Asociației Municipiilor din România.

Programul Rabla 2 va începe oficial de la 1 iulie. Vestea a fost confirmată de către fostul prim-ministru Emil Boc după ce acesta a purtat discuții cu ministrul mediului, Barna Tanczos. Potrivit actualului primar al orașului Cluj-Napoca, mai multe proiecte pilot au fost deja derulate în Suceava și în Sfântu Gheorghe.

Prin derularea proiectelor, cei care dețin mașini mai vechi de 15 ani sunt eligibili pentru acest program. Mașinile vor fi predate administrațiilor locale, iar clienții vor primi o sumă de 3000 de lei. Jumătate din sumă este plătită de primărie, iar cealaltă jumătate este achitată de către Ministerul Mediului prin Agenția Fondului de Mediu.

Scopul noului program este cel de a încuraja mai mulți oameni să cumpere mașini noi și, în special, cele mai puțin poluante, adică electrice sau hibride. Barna Tanczos a susținut, încă de anul trecut, că un asemenea program va putea funcționa doar dacă clienții se angajează să nu mai cumpere mașini la fel de vechi și dacă taxele locale vor fi mărite pentru aceste mașini vechi.

În aprilie 2021 a fost inițiat un asemenea program în orașul Sfântu Gheorghe, numit „Dăm valoare rablei tale”. Prin acest program, primăria oferă 3000 de lei în schimbul mașinilor vechi cu condiția ca clienții să nu cumpere o mașină mai veche de 5 ani pentru următorii 3 ani. La 6 luni după demararea programului au fost depuse 400 de cereri.

La final, în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Fondului pentru Mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu este menționată o sumă de 50 de milioane de lei prin care să fie lansat un program de susținere financiară a UAT-urilor pentru acordarea unor sume posesorilor de mașini vechi care doresc casarea acestora.

via Lifenews

Comentarii (1)

  • In sfârșit ați renunțat la poza cu rable rusești, ma întreb cât de greu e sa puneți o poza făcută in România cu rable românești
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru