OFICIAL: Ultima ediție specială a lui Dodge Challenger va debuta în martie

de Tiberiu Safta
Miercuri, 04.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dodge a anunțat oficial că va dezvălui ultima ediție specială pentru modelul Challenger în luna martie. Ediția finală face parte din seria de modele Last Call, o serie care marchează sfârșitul modelelor Challenger și Charger, precum și al motorului Hemi V8.

Anul 2023 este un final de epocă pentru Dodge. Celebrul motor Hemi V8 va fi oficial retras pe parcursul acestui an, în timp ce modelele Charger și Challenger vor fi și ele scoase din producție. Ambele modele vor fi înlocuite, din 2024, cu unele noi, electrice.

Până atunci, însă, constructorul american ne mai pregătește o ultimă ediție specială pentru modelul Challenger. Această ediție face parte din seria Last Call, creată special pentru a marca finalul de carieră al celor două modele. Anul trecut au fost lansate 6 ediții speciale, iar cea de-a șaptea era inițial programată să apară la SEMA, în toamna anului trecut.

Dar, din cauza unor probleme cu lanțurile de aprovizionare, lansarea ultimei ediții speciale a fost amânată. Acum, Dodge confirmă că noul model va fi dezvăluit în 20 martie.

Deocamdată, nu avem informații tehnice oficiale despre viitorul model, însă acesta ar putea fi chiar cel mai puternic Challenger de serie construit vreodată.

Există speculații că motorul acestui model final va livra peste 900 de cai putere și va fi alimentat cu combustibilul E85.

Noua ediție finală va fi prezentată alături de conceptul electric Charger Daytona SRT. Cele două mașini se vor întrece în linie dreaptă pe pista de la Las Vegas Motor Speedway.

via Dodge

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru