Dodge: edițiile de adio Charger și Challenger Last Call ajung și în Europa

de Tiberiu Safta
Vineri, 31.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la Dodge au anunțat oficial că vor aduce în Europa noile ediții de adio Charger și Challenger Last Call în acest an. Dintre toate cele 7 ediții lansate în Statele Unite, 5 vor ajunge pe Bătrânul Continent, iar prima ediție va fi limitată la doar 55 de exemplare.

Anul acesta, Dodge își ia rămas bun de la cele două modele emblematice din gama actuală, Charger și Challenger. Cu această ocazie, constructorul american a lansat seria de adio Last Call pentru cele două modele, prin care acestea primesc ediții speciale modificate și valabile într-un număr mic de exemplare.

Toate cele 7 ediții, inclusiv noul Challenger SRT Demon 170, au fost lansate pe piața din Statele Unite. Acum, Dodge le face o surpriză de proporții fanilor din Europa, deoarece constructorul american a confirmat oficial că va aduce noua serie de adio și pe Bătrânul Continent. Dintre cele 7 ediții, 5 vor fi aduse aici. Din păcate, ediția cea mai puternică, Demon 170, va rămâne disponibilă doar pe continentul nord-american.

Prima ediție care va ajunge pe continentul nostru este Challenger Shakedown. Această ediție specială este inspirată de conceptul Challenger din 2006 și este bazată pe versiunea cu pachetul de performanță R/T Scat Pack.

Modelul este vopsit într-o culoare specială neagră, cu accente roșii pe capotă și plafon, alături de o capotă specială, jante noi vopsite în negru, frâne Brembo de performanță și o plăcuță specială cu inscripția "Last Call" montată sub capotă.

Dodge va construi doar 1000 de exemplare ale acestui model.

Europa va primi 55 dintre ele. Deocamdată, constructorul american nu a anunțat prețurile noii ediții speciale.

via Dodge

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru