OFICIAL: Versiunea alungită a lui Volkswagen Tiguan va fi numită Tayron. Va avea două versiuni hibride

de Tiberiu Safta
Joi, 15.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat în urmă cu puțin timp că va lansa o versiune alungită pentru noua generație Tiguan. Aceasta însă va purta un nume diferit, Tayron, iar noul model va fi oferit și cu motorizări hibride.

La câteva ore după ce am asistat la primele imagini oficiale cu noul Volkswagen Tiguan, constructorul din Wolfsburg a confirmat oficial că va lansa și o versiune alungită a acestuia. În schimb, față de actuala generație, noul model alungit renunță la numele Tiguan în favoarea unui nume nou pentru piața europeană: Tayron.

Acesta este, de altfel, numele unui SUV care este vândut exclusiv în China din 2018. Noua generație pentru piața europeană va fi asamblată în Germania, la uzina principală de la Wolfsburg. Bineînțeles, fiind în esență o versiune alungită a lui Tiguan, noul Tayron va fi bazat pe platforma MQB Evo. Deocamdată, nu există foarte multe informații despre noul model, însă știm că acesta va avea 3 rânduri de scaune.

În plus, la fel ca viitorul Tiguan, noul Tayron va primi și acesta motorizări hibride PHEV. Volkswagen a confirmat două astfel de motorizări. Prima va dezvolta 204 cai putere, iar versiunea mai puternică va avea 272 de cai putere.

Puterea va fi transmisă în standard către puntea din față, însă va fi disponibil și sistemul de tracțiune integrală 4Motion.

Volkswagen nu a confirmat până acum anul lansării noului Tayron. Cel mai probabil, ne putem aștepta ca noul model să fie dezvăluit la începutul lui 2024.

via Volkswagen

Comentarii (2)

  • @mike (e dikke)
    Hans tre sa facem un tiguan
    Da boss cum sa fie mai pătrat?
    Sa fie mai lung și evident mai scump.
    Ii zicem tayron costa numai un milion
    Iohannis la microfon zise numai ghinion
    Am mai decis să dau o șansă PSD ului
    1 1
  • no, tiguan allspace va avea o varianta alungita?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru