OFICIAL: Volkswagen ID.4 este Mașina Anului 2021 în lume

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 21.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Juriul care acordă trofeul "Mașina Anului 2021 în lume" a decis că, anul acesta, marele premiu merge la Volkswagen ID.4. În Europa, titlul de Mașina Anului a fost adjudecat de Toyota Yaris.

La începutul lunii martie, Toyota Yaris a fost desemnată Mașina Anului în Europa. Modelul japonez a intrat și în cursa pentru titlul de Mașina Anului în lume, dar juriul a decis că în 2021 marele câștigător nu poate fi altul decât Volkswagen ID.4.

Ca în fiecare an, organizatorii au pregătit și câteva categorii secundare.

Honda e este World Urban Car, Mercedes-Benz Clasa S s-a impus la categoria World Luxury Car, iar Porsche 911 Turbo a fost desemnat World Performance Car.

Noua generație Land Rover Defender a impresionat juriul cu design-ul, astfel că a câștigat categoria World Car Design of the Year.

Volkswagen ID.4 este al doilea model din familia electrică ID și a debutat în luna septembrie a anului trecut. În România, ID.4 pornește de la 34.984 de euro.

via WCOTY

Comentarii (21)

  • Ce va recomanda? Vocea si talentul meu! :))
    17 9
  • Circul Globus
    In lume,adica si-n India,Pakistan,Mongolia,Uzbekistan,Indonezia...?
    14 16
  • Seriff
    Chiar ca, masina nici nu a aparut bine, nu se stie mai nimic despre ea si gata e masina anului in lume:)) pe bune?
    26 17
  • Seriff
    Ce imi place e ca pozele tuturor masinilor electrice sunt facute in statia de incarcare adica locul unde masinile respective o sa isi petreaca o mare parte din viata alaturi de proprietarii lor spalati pe creier de vrajeala ECO.
    31 17
  • Așadar, cu Honda, după părerea mea, n-au prea nimerit-o. Cu 130 km cu un plin de baterie, iarna, e cam departe de World Urban Car. Din 35.5 kwh din care utilizabili doar 28.5 și cu camere video în loc de oglinzi, nu e tocmai o mașină care să merite titlul ăsta. Dar...mă rog, gusturile nu se discută, mai ales că e și urîțică.
    Iar cu Land Rover Defender, care atat de tare a impresionat juriul încat aceștia au dat cu mucii-n fasole de i-au decernat tilul de World Car Design of the Year... Ce să mai comentezi?
    22 6
  • masina frumoasa dar inutila. Poate la noi valoarea de revanzare nu va fi asa catastrofala tinand seama de apatenta romanilor pntru vw.
    Eu mai astept sa se lanseze bateria aia solid state care are performante mai bune nu ca astea de acum care sunt teapa totala.
    11 16
  • ID3 si 4 au toate sansele sa devina un hit. Au pret bun, autonomie buna, design placut, tehnologie si imagine de marca buna. Chiar cred ID4 merita premiul.
    20 30
  • netam-nissan
    ...mașină frumoasă, design plăcut?!
    o fi orice gogoașă mirobolantă-n okiu privitorului, dar nici chiar așa fraților.
    e ca și cum aș susține că oribilul, chiar vomitivul meu Nissan Tiida ar fi o capodoperă cubistă.
    clar că zombificarea esteticărelii prin digitalizare s-a gătat - e deci cazu să fug în munți cu stivuitorul, că-i 4x4 și cu 17-18 realimentări ajung până-n Sinaia cred.
    24 12
  • Acest premiu, meritat sau nu, reprezinta o reclama suplimentara pentru VW, fac ei ce fac si tot ies bine, cu toata ofensiva asiatica.
    23 9
  • George
    Un gandac speriat masina anului, bravo juriu ati decis sa faceti reclama acestei masini, daca o privesti interior exterior este o panarama de masina.
    15 14
  • @netam-nissan
    reincarcari vroiai sa zici.
    Parca era electric stivuitorul?
    10 5
  • Gabriel
    O reclama buna pentru VAG.
    Au de recuperat cateva MILIARDE, deci e bine sa vezi ca din mafioti acum pozeaza in salvatorii planetei si fac cele mai bune electrice.
    In Germania cat au autonomie pe autostrazi fara limita?
    17 13
  • @Gabriel
    vreo 100km daca ii dai blana masiv.
    11 11
  • Ce o recomanda,vb unui cititor parafrazând replica din BD ?Nu găsesc nimic în acesta stire...Eu as zice :"cam nimic";este pură publicitate și manipulare.Cat a mituit VW pt asta ?Cred că mai puțin ca atunci când au fost prinși cu softul pt manipularea noxelor la teste...In orice caz,noi românii (mari fani ai mașinilor nemtesti dealtfel) nu am primit nimic !Doar înghițim ca prostii noxele lor și le cumpărăm hârburile(și pe cele vechi și pe cele noi din grup:Skoda,Audi,Seat) in timp ce industria locala moare(doi producători mult mai cinstiți:Dacia și Ford) că așa suntem noi ca nație,PROSTI DIN NASTERE !
    Pai voi chiar nu vedeți cu ochii voștri ?Nu urmăriți rezultatele testelor făcute ?Nu are nimic revoluționar....Designul lui ZOE e mult peste,interiorul la fel(are niste plastice proaste ID4 de zici că Loganul e Marcedes sau Bentley).La tehnica deasemenea s-a mai văzut și la alții ce au ei....Nici prețul nu e ceva sa te încânte,sa zici că au optimizat măcar partea asta,că au marsat pe o latura cu care ies in evidenta,ca Tesla.Aia măcar ies cu autonomia enorma !VW cu mita că nu mai sunt demult nemții de odinioară...Mâine poimâine vor vinde toată Europa rușilor pe câteva grame de poluare (a se citi gaze și cărbuni ieftini din Rusia).Că au mai făcut-o odată(cel puțin pt noi și inca câteva tari in al 2-lea WW).
    Cumpărați proștilor produse nemtesti in continuare !
    8 5
  • Edikkk
    Un mare bravo VW !!!
    Pentru o maşină serioasă !

    VW ID.3 şi ID.4 vor avea clar succes, şi în mod special ID.6 şi ID.6cruzz în China !
    14 14
  • Daca ar fi fost vreo asiatica ar fi venit toti aplaudacii s-o laude, dar altfel .. nu-i buna, fiind nemtoaica.
    =))
    13 13
  • ACE - Craiova
    Sincer, chiar as vrea sa citesc IERI (nu ASTAZI), in presa din toata Europa (continent care-si propune la modul OFICIAL sa devina neutru dpdv climatic pana in anul 2050):

    Urmand exemplul din S.U.A., unde:
    1. Exista reteaua de statii electrice Electrify America (finantata de Grupul VW dupa scandalul Dieselgate) - care reuneste cca. 500 puncte de incarcare echipate cu peste 2.000 de prize electrice rapide;
    2. Cumparatorilor modelului ID.4 li se ofera, la achizitie, incarcare GRATUITA timp de 3 ANI in reteaua Electrify America,

    Grupul auto VW a decis ca va asigura - DE ASTAZI inainte - un tratament (R)EGAL si ambitiosilor europeni....

    Scuzati-ma, s-a facut deja dimineata si ma grabesc sa dau cu APA RECE peste ochi....sa vad daca a mai crescut (SI) saptamana asta, pretul la (APA ecologica) din benzina....
    18 6
  • Gheorghe
    Si pe mine sa ma scuzati, ma grabesc sa bag prin vama din Constanta cateva containere cu deseuri proaspat aduse din Marea Britanie.

    Am facut deja o rezervare pentru arderea deseurilor chiar langa Paradisul Verde.
    16 1
  • Seriff
    @ ACE CRAIOVA, daca tot esti asa pro electrice, sa imi zici si mie cat ai facut din Craiova pana la mare in Vama Veche cu o electrica si de cate ori te-ai oprit pe drum sa cauti statii?
    9 11
  • ACE - Craiova
    @Seriff

    Concret, daca tot vorbim acum despre modelul pur electric VW ID.4, iata rezultatul catorva teste auto, special pentru tine:

    - ID.4 1st (baterie de 77 kWh), autonomie electrica 335 km, consum de energie 23 kW/100 km, la o temperatura apropiata de 0 gr. Celsius - 11.12.2020

    - ID.4 1st (77 kWh) - autononomie electrica 377 km, cu viteza medie de 113 km/h, la temperatura medie de 7,2 gr. Celsius - 12.03.2021

    - ID.4 1st (77 kWh), autonomie electrica 297 km, consum mediu 25,1 kW/100 km, cu viteza medie de 120 km/h, la temperatura medie de 9 gr. Celsius

    - ID.4 1st (77 kWh), autonomie electrica 307 km, consum de energie 25,1 kW/100 km, cu viteza medie de 94,5 km/h, la temperatura medie de 8 gr. Celsius

    ID.4 1st (77 kWh), autonomie electrica 449 km, consum de energie 16,7 kW/100 km, cu viteza medie de 90 km/h, la temperatura medie de 13,5 gr. Celsius - 01.04.2021

    ID.4 1st - 77 kWh, autonomie electrica 297 km, consum de energie 25,1 kW/100 km, cu viteza medie de 120 km/h, la temperatura medie de 9 gr. Celsius - 01.04.2021

    NOTA: VW ID.4 1st (77 kWh) are o autononomie electrica oficială 402 km in ciclul de masurare nord-american EPA - insideevs.com 24.11.2020

    Multumit serifule?!

    O ZI EXCELENTA SA AVETI!!!!
    13 7
  • Edikkk
    Deci poţi face Craiova - Constanţa cu o singură încărcare de 80% baterie prin Bucureşti, sau mijloc etc

    Apropo, Tesla a rulat un update over the Air şi a mărit capacitatea power wall cu 15% !!!

    Oricum sunt atât de căutate că le-au crescut preţul puţin, apoi mai recent nu mai vând power wall decât la cei care cumpăra şi acoperişul cu panouri solare.

    Atât de mare este cererea în SUA

    Nu aș zice că e frumos din partea lor, dar cererea a explodat, mai ales după ninsoarea din Texas.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru