OMV Petrom va cumpăra cea mai mare rețea de stații pentru mașini electrice din România: Renovatio

de Tiberiu Safta
Miercuri, 03.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
OMV Petrom a anunțat oficial că va prelua, în acest an, compania Renovatio Asset Management, cea mai mare rețea de încărcare pentru mașini electrice din România. De asemenea, compania petrolieră va achiziționa și 50% din acțiunile Electrocentrale Borzești, cel mai mare proiect de energie eoliană din țara noastră.

OMV Petrom a anunțat oficial o achiziție majoră de proiecte verzi din România. Concret, compania petrolieră a confirmat că va cumpăra 50% din acțiunile firmei Electrocentrale Borzești de la compania RNV Infrastructure.

În prezent, Electrocentrale Borzești reprezintă cel mai mare proiect de energie eoliană din țara noastră. Compania deține mai multe proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de circa 1 GW, din care 950 MW eolian și 50 MW fotovoltaic.

Mai mult, OMV Petrom va prelua integral, tot în acest an, firma Renovatio Asset Management, cea mai mare rețea de încărcare pentru mașini electrice din România. La momentul redactării, cea din urmă companie are la activ peste 400 de puncte de încărcare în țara noastră. Numărul lor va crește până la 650 până în 2026.

Odată cu noul parteneriat, cele două companii vor investi aproximativ 1.3 miliarde de euro în surse regenerabile în România până în 2027. Contribuția OMV Petrom va fi de circa 350 de milioane de euro.

Cele două tranzacții ale companiei petroliere urmează să fie finalizate în prima jumătate a acestui an.

În prezent, OMV Petrom are deja un portofoliu de proiecte fotovoltaice de 1 GW.

Cele 4 parcuri eoliene planificate, precum și parcul fotovoltaic vor fi construite în nord-estul țării noastre. Parcul fotovoltaic va furniza energie electrică sistemului energetic național începând din acest an. Între timp, parcurile eoliene vor intra în activitate în perioada 2025-2027. Acestor proiecte li s-au acordat acces la rețeaua națională de transport a energiei electrice.

Cu privire la rețeaua de încărcare pentru mașini electrice, OMV Petrom deține aproximativ 270 de puncte de încărcare în România. Odată cu preluarea companiei Renovatio, OMV Petrom va deveni cea mai mare companie în domeniul mobilității electrice din țara noastră și va adăuga peste 400 de puncte de încărcare noi la rețeaua existentă.

via Financial Intelligence

Comentarii (3)

  • Dizăl Rulz Forevăr
    Niște fraieri care n-au auzit că dizăl rulz forevăr.
    6 5
  • firmitura
    La ce atitudine are austria fata de romania in europa, prosti suntem ca le dam voie sa mai faca afaceri la noi.
    4 0
  • Andrei
    Ce sa spun... Dar că s-a umplut Europa de bombardieri nu mai zicem nimic. Proști sunt ei că stau de vorba cu noi.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru