Opel a încetat producția SUV-ului Mokka X: viitoarea generație apare la sfârșitul anului 2020 și va fi construită pe platforma lui Peugeot 2008

de Daniel Popescu, Foto: Opel
Vineri, 29.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a încetat în noiembrie producția SUV-ului Mokka X, care va primi însă o nouă generație până la sfârșitul anului 2020. Viitorul Mokka X va fi dezvoltat pe platforma lui Peugeot 2008 și va avea versiune electrică.

Mokka X era unul dintre ultimele modele din gama Opel care au fost dezvoltate pe baza unei platforme a foștilor proprietari de la General Motors, însă germanii au anunțat acum că producția SUV-ului a încetat temporar, după 7 ani de prezență pe piață.

Modelul nu mai poate fi comandat pe piața europeană, însă există o serie de dealeri care au rămas cu unele unități Mokka X pe stoc pe care le oferă acum la prețuri mai mici decât cele de listă.

Discount-urile ajung chiar și la 5.000 de euro în cazul unor dealeri francezi, însă clienții interesați în continuare de Mokka X sunt îndrumați să aleagă între alte două SUV-urile ale germanilor, și anume Crossland X și Grandland X.

De la lansarea din 2012, când era cunoscut doar sub numele Mokka, SUV-ul german a înregistrat vânzări de peste un milion de unități, însă acesta reprezenta o problemă pentru Opel în contextul în care emisiile erau foarte ridicate.

Inginerii Opel lucrează în prezent la o nouă generație Mokka X, care va fi lansată până la sfârșitul anului 2020.

Noua generație va fi însă dezvoltată pe platforma Common Modular Platform (CMP) a Grupului PSA, care este folosită, de exemplu, și de noul Peugeot 2008. Marea noutate este că noua generație va avea inclusiv o versiune electrică, lucru confirmat de reprezentanții mărcii cu numai o lună în urmă.

Pentru moment, nu este clar dacă noua generație va fi cunoscută în continuare drept Mokka X sau dacă Opel va alege un alt nume pentru acest SUV.

Via Caradisiac

Comentarii (1)

  • Judecatorul
    Era cazul '' oricum actuala Opel Mokka-X suv trebuia sa iasa la pensie mai de mult timp dar in sfarsit a iesit la Pensie vechiul opel Mokka=X suv bazat pe o platforma Veche a fostiilor propietari Americani General Motors G.M Coreea de Sud in gunsan South Koreea [acasa la Chevrolet in Europa] oricum sper ca Urmatoarea Generatie Opel Mokka-X a 2 a generatie va fi surioara de platforma a Noii Generatii Peugeot 2008 suv a doua generatie deci va fi Construita pe o Platforma Noua Frantuzeasca PSA si va beneficia de motorizarile si de Pltforma fratelui sau francez Peugeot 2008 al doilea suv LoL Logic! :) :3
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru