Opel Corsa OPC debutează în martie cu un motor 1.6 Turbo de peste 200 CP

de Sebastian Toma
Vineri, 30.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel va lansa la Salonul Auto de la Geneva varianta OPC a noii generaţii Corsa. Modelul va avea un motor 1.6 Turbo aşteptat să dezvolte 210 CP.

Opel Corsa primeşte o versiune OPC în luna martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Până atunci, constructorul german a publicat un clip în care Karl Thomas Neumann, CEO-ul mărcii, conduce o versiune de pre-serie a lui Corsa OPC alături de pilotul Joachim Winkelhock pe circuitul Dudenhofen din Germania. La fel ca în cazul oricărui teaser, cei de la Opel nu dau foarte multe detalii, dar CEO-ul mărcii germane promite un nivel de putere superior generaţiei precedente şi ”un preţ corect”.

Surse din cadrul mărcii germane anunţă că noul Opel Corsa OPC va avea o motorizare 1.6 Turbo care va asigura 210 CP. Datorită acesteia, timpul 0-100 km/h va scădea sub şapte secunde, iar viteza maximă va depăşi pragul de 230 km/h. Versiunea OPC a generaţiei precedente a lui Corsa avea capacitatea de a accelera de la 0 la 100 km/h în 7.2 secunde şi să atingă viteza de 225 km/h cu un nivel de putere cu aproape 20 CP mai mic.

Urmareste Automarket
Noua variantă OPC a lui Corsa va beneficia de un propulsor de generaţie nouă, 1.6 SIDI Turbo, cu injecţie directă.
Unitatea respectivă, pe lângă faptul că respectă normele Euro 6, se bucură de un nivel al cuplului motor superior faţă de unitatea pe care o înlocuieşte în oferta mărcii germane. În plus, nivelul de rafinament al unităţii ar putea să crească, după cum este şi cazul economiei de carburant, având în vedere introducerea sistemului de injecţie directă, care ar asigura o ardere mai eficientă a amestecului carburant şi un cuplu motor mai mare la turaţii joase.

Via Opel

Comentarii (1)

  • prince petre vontherbourg
    tot urat cu spume ramane la fel ca versiunea normala a modelului pacat prea rau sau prostit cel de la opel si deseneaza modele din in ce in ce mai urate DUPA PROTOTIPUL ALA MONZA YAK!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru