Opel încetineşte ritmul de producţie în două dintre uzinele sale din Germania

de Mircea Meșter
Joi, 23.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Împinşi de cererea slabă din Europa, cei de la Opel au decis să taie o parte din orele de lucru ale angajaţilor din Russelsheim şi Kaiserslautern.

Esential 13.800 de angajaţi are uzina Opel din Russelsheim, jumătate dintre aceştia fiind afectaţi de măsura anunţată astăzi.
Opel a anunţat astăzi că va opri producţia pentru un total de 20 de zile în două dintre uzinele pe care marca deşinută de General Motors le deţine în Germania. Cele 20 de zile vor fi împrăştiate pe perioada septembrie-decembrie 2012, iar cele două uzine vizate de măsura Opel sunt cea din Russelsheim (în care se produc Astra şi Insignia) şi cea din Kaiserslautern, ultima fiind responsabilă cu producţia motoarelor modelelor mărcii. Celelalte două fabrici Opel din Germania, Bochum şi Eisenach, nu vor fi afectate de măsuri.

"Piaţa europeană se află în declin substanţial. Până cu puţin timp în urmă, orarul scăzut de producţie putea fi comepnsat cu aplicarea unor coridoare între schimburi şi prin eliminarea orelor suplimentare. Acum, scăderea orelor de muncă este singura măsură potrivită", a declarat Holger Kimmes, directorul de resurse umane al Opel, citat de Automotive News.

Excesul de producţie auto la nivel european echivalează cu producţia a 10 uzine medii.

General Motors
Comunicat oficial

Măsura nu va lovi posturile de inginerie, singurele zone afectate fiind cele de producţie şi cele de administraţie.

Opel va opera modificările de program implementând schimburi sau zile de lucru mai scurte cu 2-4 ore. Pentru ca angajaţii să-şi recupereze o parte din bani pentru orele eliminate din program, Opel va apela la facilităţile pe care Guvernul german le acordă angajaţilor afectaţi de astfel de măsuri prin aşa-numitul program Kurzarbait. Astfel, fiecare dintre angajaţi va primi 60% din veniturile cuvenite în perioada de pauză (67% dacă aceştia au copii), măsura urmând să fie impusă pe o perioadă de maxim şase luni.

via Automotive News (înreg)

Comentarii (4)

  • numai romanii cumpara opel....hal de masina
    5 12
  • Opel chiar e o masina buna. Ca fiabilitate e peste VAG sau Ford. Stau mai prost la finisari si au o paleta mai subtire de motoare.
    9 8
  • Toate grupurile constructoare de masini ce activeaza doar pe piata europeana au de suferit in aceasta perioada si Opel nu face exceptie,VAG,BMW si MB au parte de sustinerea celorlalte piete precum SUA sau CHINA. Primul intrat in coma a fost PSA acum Opel...treburile se strica incet incet.
    8 1
  • Kraver
    Opel este o masina extrem de slaba din toate punctele de vedere. Gandita prost, construita prost. Ca si calitate nici cu coreenele nu se compara.
    Eu precizez lucrurile astea pentru ca circulat cu doua modele de Opel Astra. Sunt curios cati din cei care posteaza chiar au avut ocazia sa mearga cu vreun Opel.

    p.s. nici VAG-ul nu e cine stie ce.
    Toate cele bune.
    6 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru