Opel introduce o nouă versiune plug-in hybrid în gama Grandland X: SUV-ul dezvoltă 224 CP și promite o autonomie electrică de până la 57 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 18.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel Grandland primește o nouă versiune plug-in hybrid. SUV-ul producătorului german este echipat cu un motor pe benzină de 180 CP și un motor electric de 110 CP. În total, sistemul hibrid oferă 224 CP, iar autonomia electrică va fi de până la 57 de kilometri.

La jumătatea anului curent, Opel a introdus versiunea Grandland X Hybrid4, un SUV plug-in hybrid echipat cu un motor pe benzină, două motoare electrice și tracțiune integrală. Acum, producătorul german extinde oferta și propune un Grandland X plug-in hybrid echipat doar cu un motor electric și roți motrice față (Grandland X Hybrid).

Noua versiune va fi echipată cu același motor pe benzină de 1.6 litri care acum dezvoltă 180 de cai putere și cu un motor electric de 110 CP (81 kW). În total, sistemul plug-in hybrid oferă 224 de cai putere și 360 Nm, resurse livrate către puntea față prin intermediul unei transmisii automate cu opt trepte. În cazul lui Grandland X Hybrid4, motorul cu combustie internă oferă 200 CP, iar în total, sistemul plug-in hybrid echipat cu cele două motoare electrice dezvoltă 300 de cai putere.

SUV-ul plug-in hybrid va fi echipat cu o baterie cu capacitatea de 13.2 kWh (aceeași valoare fiind trecută și în dreptul bateriei lui Grandland X Hybrid4), iar reprezentanții producătorului german spun că autonomia electrică va ajunge la 57 de kilometri (valoare calculată conform standardului WLTP).

Oficialii Opel menționează că noul Grandland X Hybrid poate accelera de la 0 la 100 km/h în 8.9 secunde, în timp ce viteza de top se oprește în dreptul valorii de 225 km/h.

Pentru exploatarea resurselor, Opel a pregătit trei moduri de rulare: Electric, Hybrid și Sport.

Conform reprezentanților constructorului german, încărcarea bateriei la un wallbox de 7.4 kW va avea loc în mai puțin de două ore.

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Acum poti gasi pe mobile.de varianta cu 300 CP si 4x4, sistem navigatie, acces fara cheie si faruri LED, de la 41.550 EURO

    https://www.mobile.de/ro/automobil/opel-grandland-x/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:19000_43_,ful:hybrid,dmg:false,fwd:true,nvs:true,led:true,kle:true
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru