Opel Manta se întoarce sub forma unui concept electric: GSe ElektroMOD

de Alexandru Monenciu
Luni, 15.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a publicat un scurt teaser video cu noul Manta GSe ElektroMOD. Este vorba despre un concept cu zero emisii bazat pe celebrul model al nemților din anii '70.

În urmă cu 50 de ani, Opel prezenta lumii întregi Elektro-GT. O mașină sport echipată cu două motoare electrice și un acumulator care permitea o autonomie de până la 44 de kilometri.

Constructorul din Russelsheim nu a produs în serie acest model, însă unicul prototip a stabilit în 1971 nu mai puțin de șase recorduri de viteză pentru mașini cu zero emisii. Cele două unități electrice dezvoltau 118 cai putere fiecare, iar suta de kilometri pe oră era atinsă în 6 secunde.

Pentru a marca momentul, probabil, Opel a publicat acum un scurt teaser video cu Manta GSe ElektroMOD. Din câte se pare, este vorba despre un concept electric bazat pe celebrul model german din anii '70 - '80.

Nemții au păstrat aproape intact designul exterior, cu excepția farurilor LED care fac trimitere la actualul limbaj de design al constructorului.

Detaliile tehnice ale noului Opel Manta GSe ElektroMOD sunt încă un mister, dar debutul oficial ar putea fi doar la câteva săptămâni distanță așa că le vom afla în curând.

via Opel

Comentarii (2)

  • manta....ce masina....imi vin in minte 2 lucruri cand vad/ citesc despre aceasta masina: filmul " manta, manta" , si ari vatananen cu david richards copilot, cand acesta din urma exclama: "oohhh, dear god"
    10 0
  • Seriff
    Au innebunit toti cu electricele, ei nu realizeaza ca nu se vor vinde, in loc sa protesteze ca sunt fortati sa renunte la termice ei merg inainte cu panaramele cu baterii.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru