Opel pune bețe în roate hoților de mașini: un Astra echipat cu OnStar a oprit un furt în desfășurare

de Bogdan Mirică
Miercuri, 05.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un proprietar de Opel Astra care a rămas fără mașină a folosit serviciul OnStar pentru localizarea vehiculului și pentru blocarea lui de la distanță.

Echiparea mașinilor actuale cu tehnologii care îmbunătățesc localizarea și controlul de la distanță poate fi utilă în situația unui furt auto. O dovedește pățania unui proprietar de Opel Astra.

James Watson, un scoțian din Glasgow, își parca mașina în fața locului de muncă în momentul în care un hoț l-a scos cu forța din mașina sa și a demarat în trombă. Watson a sunat imediat la poliție pentru a raporta furtul și a anunțat organele de ordine că mașina sa era echipată cu sistemul OnStar.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu serviciul OnStar, acesta poate servi drept asistent personal pentru servicii de întreținere, pentru conectivitate, dar și pentru recuperarea unui vehicul furat.

Echiparea mașinii cu OnStar vine la pachet și cu un GPS ce permite localizarea mașinii. Prin urmare, folosindu-se de această tehnologie, poliția a reușit să găsească mașina la doar 6 kilometri de locul furtului, într-o benzinărie.

De asemenea, serviciul OnStar a blocat repornirea motorului imediat ce acesta a fost oprit de hoț.

Prin urmare, mașina nu a mai putut fi pornită și a fost returnată proprietarului fără probleme.

Infractorul a fost condamnat la 10 luni de închisoare și a rămas fără permis pentru nouă luni.

Pe lângă funcțiile amintite mai sus, OnStar asigură un hotspot Wi-Fi 4G, conectivitate pentru telefoanele mobile, diagnoză a mașinii, descărcarea destinației de pe suporturi mobile și apelare automată a organelor de intervenție în caz de accident.

Comentarii (7)

  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    Ăla era tâlhar, nu hoț....Un hoț adevărat nu fură Opel Astra.
    19 12
  • @mascarescu, vorbesti in cunostinta de cauza? Pari familiar cu domeniul.

    Prostii astia de americani. Mana-n mana cu politia! Daca fura un civic nu-l afla nimeni de pe Volga. Aveai si tu un business cinstit, ceapa ma-sii.
    5 11
  • @Zarnasteanu

    Nu ca nu as sustine ce spuneti, insa haideti sa nu facem referire la locuitorii unei intregi regiuni doar ca sa-i replicam unui creier neted. Omul n-are nimic in comun cu Volga .... Nici macar cu masinile cu aceasta denumire ...
    3 7
  • @Misha, n-am nimic cu oamenii de pe Volga. Vroiam doar sa spun ca sunt destule afaceri murdare cu masini furate si vandute in rusia unde dispar fara urma. Asta nu inseamna ca mi-am batut joc de ei.

    Creierul neted insa pare familiar cu clasificarea hotilor si obiectele "muncii" lor. La mine asigurarile la masinile japo sunt mari nu pentru ca sunt valoroase, ci pentru ca se fura foarte usor.
    2 6
  • Deci, stimati cetateni, acceptati montarea GPS-ului pe masini . . .
    3 0
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    @Zarnesteanu și celălalt.
    Ce vă mai place să sugeți ceapa simpaticilor.
    3 2
  • Marius
    Opel a pus bete in roate hotilor de masini: nu a mai pornit. Cam asa se intampla, din pacate, cu marca asta ajunsa pe mana francezilor...
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru