Opel s-ar putea întoarce în DTM cu ajutorul Williams

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 03.08.2010
Opel ar putea reveni în campionatul DTM în 2012 alături de echipa britanică Williams. Aceştia se vor lupta cu Audi, Mercedes-Benz şi chiar BMW.

Jurnaliştii elveţieni de la Motorsport Aktuell anunţă că Opel va face un parteneriat cu Williams pentru a reveni în campionatul DTM. Oficialii Williams au recunoscut că au avut o întâlnire cu omologii lor de la Opel în urmă cu câteva luni, dar au declarat că o potenţială colaborare între ei şi Opel este încă un zvon. Cu toate acestea, şeful executiv al Williams – Adam Parr, a declarat că este foarte interesat de o colaborare cu Opel şi că i-ar place la nebunie un asemenea parteneriat. Oficialii Opel nu au prezentat niciun răspuns la adresa acestor zvonuri privind revenirea în DTM.

Şansa celor de la Opel ar veni abia în 2012, când organismul regulator al Deutsche Tourenwagen Masters va prezenta noile reglementări ale competiţiei. Tot în 2012 ar putea reveni şi cei de la BMW, care au anunţat deja că vor să aducă un M3 pe care îl vor adapta regulamentului la momentul în care acesta va fi publicat. Opel a câştigat o singură dată titlul la constructori în DTM, în cadrul ediţiei 1996 a acestui campionat, care se numea pe atunci International Touring Car Championship. Cei de la Alfa Romeo au câştigat şi ei tot o singură dată, în anul 1993, iar Mercedes-Benz are cinci victorii la constructori în perioada 1991-1996.

Statisticile de mai sus sunt valabile pentru ediţiile campionatului disputate până în 1997, când acesta a făcut o pauză de doi ani, după care a primit denumirea Deutsche Tourenwagen Masters.

Campionul en-titre al DTM este Timo Scheider, pilot al echipei Audi Sport Team ABT Sportsline. Pilotul german de 31 de ani a câştigat titlul suprem în DTM şi în 2008. Înainte să se mute la Audi, Timo Scheider a pilotat pentru Team Holzer Opel şi Phoenix Racing Opel. Pentru moment, nu există niciun zvon privind piloţii care ar putea concura în DTM alături de Opel şi Williams.

Via | WorldCarFans

Comentarii (1)

  • e bine
    sa fie cat mai multe echipe; DTM este foarte frumos - mi se pare cel mai interesant dupa formula1
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru