Opel va comercializa doar modele cu zero emisii, în Europa, din 2028

de Alexandru Monenciu
Vineri, 04.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a anunțat că va comercializa numai modele electrice, pe Bătrânul Continent, din începând cu anul 2028. Totodată, Crossland și Insignia vor primi succesori cu zero emisii.

În ultima perioadă, tot mai mulți producători de automobile și-au anunțat intenția de a comercializa numai modele cu zero emisii pe Bătrânul Continent. Cel mai recent nume de pe listă este Opel.

Reprezentanții mărcii germane au anunțat că vor face asta începând cu anul 2028. Până atunci, însă, începând din 2024, fiecare model din gamă va avea cel puțin o versiune electrificată.

Totodată, Opel a confirmat că Insignia și Crossland vor primi succesori cu zero emisii, dar și că, în 2025, legendarul Manta revine în portofoliul mărcii ca model pur electric. Acesta din urmă a fost anunțat încă de anul trecut, odată cu prezentarea conceptului Manta-e.

Viitoarele modele cu zero emisii de la Opel vor putea fi încărcate rapid (32 km/minut) și vor oferi o autonomie cuprinsă între 500 și 800 de kilometri, transmit reprezentanții mărcii.

Tot în 2025, Opel va da startul producției unei noi generații de baterii la uzina din Kaiserlautern. Aceasta va avea o capacitate de 32 GWh.

via Opel

Comentarii (3)

  • Altii care nu tin cont de parerea expertilor romani. Vor da faliment si ei daca nu produc diesel in continuare.
    Chiar sunt curios cine le mai cumpara lor masinile, ca lumea nu prezinta interes pentru electrice.
    Deci din 2028, Opel e falimentara. Alti producatori vor mai rezista pana in 2030, cand si ei vor produce doar electrice si nu le mai cumpara nimeni. Toti vor circula cu diesel sh Made in Germany.
    2 13
  • Seriff
    @Mihai, eu sunt curios, tu ai idee pe ce planeta traiesti sau nu?
    In primul rand compari masini noi cu masini sh, din start comparatia nu are nici o logica, aici e vorba de masini noi, ca idee masinile termice reprezinta mai bine de 75% din vanzari la majoritatea producatorilor, masinile electrice se vand rar si oricum se vand dupa ce proprietarii mai au si o termica, asta e realitatea, tu ai masina electrica si o folosesti ca singura ta masina? Ma indoiesc, atunci de ce comentezi, sa nu te ia somnul sau doar ca sa te afli in treaba?
    10 1
  • Opel va încerca… restul, aceleași contre fără sens. Pana acuma toți anunța ce vor face, probabil au si scuza de ce nu vor face si totul ok, nu?
    Prețurile nu scad, infrastructura nu se mișcă, autonomia nu creste, greutatea nu scade… hai Weekend liniștit!!!
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru