Opel Zafira Tourer primeşte motorul 2.0 Bi-Turbo de 195 CP

de Bogdan Mirică
Marti, 29.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a anunţat introducerea unei noi motorizări pentru actualul Zafira Tourer. monovolumul german va beneficia de propulsorul CDTI Bi-Turbo, capabil să ofere 195 de cai putere.

După ce a debutat în gama Astra, noul diesel bi-turbo de 2.0 litri va debuta şi pe alte modele Opel. Cel mai nou membru al familiei din Russelsheim, echipat cu unitatea CDTI de 195 de cai putere, este monovolumul Zafira. Modelul cu şapte locuri devine astfel cel mai puternic şi mai rapid din segmentul său, mizând pe serviciile a 195 de cai putere şi pe momentul motor impresionant, de 400 Nm.

Resursele extrem de generoase vor garanta un sprint de la 0 la 100 de km/h în doar 8.9 secunde şi o viteză maximă de 218 km/h. În comunicatul oficial emis de germani, se arată că Zafira Tourer poate accelera de la 80 la 120 de km/h, în treapta a cincea de viteză, în 8.5 secunde.

Chiar şi aşa, monovolumul păstrează o valoare medie a consumului destul de redusă, estimată de Opel la doar 5.6 litri/100 de kilometri.

Urmareste Automarket
Odată cu introducerea noului CDTI bi-turbo, Zafira Tourer beneficiază de o gamă extrem de largă de motorizări în Europa.
Publicul va putea opta pentru patru unităţi diesel, pentru patru motoare pe benzină şi pentru două versiuni alimentate cu gaz natural şi GPL.

Livrările noului Zafira Tourer Bi-Turbo vor începe în luna aprilie a acestui an. Modelul va putea fi admirat probabil şi în cadrul Salonului Auto de la Geneva, la începutul lui martie.

via Opel

Comentarii (2)

  • Dar Ford S-MAX, 2.2 TDCI - 200 CP nu e mai puternic?
    4 6
  • din ce se poate vedea pe configuratorul automarket acceleratia 0-100 e identica , insa opel primeste titulatura de cel mai rapid datorita vitezei maxime din ce imi dau seama si este considerabil mai economic (consum mixt opel - 5.6 >>> consum mixt ford 7.1 ). Personal aleg zafira insa nu pot spune ca s-max-ul este mai slab sau mai urat .
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru