Opulenţă ecologică: Porsche a construit un pilon de 25 de metri învelit în panouri solare pentru alimentarea sediului din Berlin

de Daniel Popescu
Sambata, 13.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a finalizat construcţia unui pilon cu înălţimea de 25 de metri învelit integral în panouri solare care va genera toată electricitatea de care are nevoie unul dintre sediile companiei din Berlin.

Esential 7.776 de panouri solare are pilonul construit de Porsche
30.000 de kWh pe an vor genera panourile solare montate de Porsche pe pilon
Numărul companiilor care montează panouri solare pe acoperişul sediilor pentru a genera o parte din energia electrică necesară funcţionării este în continuă creştere, însă un producător auto de talia Porsche a vrut să facă lucrurile diferit.

Constructorul german a construit un pilon din oţel cu înălţimea de 25 de metri pe care l-a îmbrăcat integral în panouri solare. Suprafaţa convexă a structurii are 270 de metri pătraţi şi a necesitat 7.776 de panouri solare, iar acestea vor putea genera până la 30.000 kWh pe an.

Cantitatea de energie este suficient de mare pentru a acoperi necesarul de curent al centrul Porsche din Berlin, care va fi inaugurat în 2017. În plus, vizitatorii centrului vor putea încărca gratuit maşinile cu energie la punctele de încărcare cu energie care vor fi disponibile la faţa locului.

"Pilonul demonstrează devotamentul clar pentru mobilitate electrică şi este un simbol al investiţiilor pentru conversarea resurselor.

Porsche se ocupă sistematic de provocările asociate mobilităţii electrice", spune Jens Puttfarcken, preşedintele consiliului de administraţie al Porsche.

Via Porsche

Comentarii (12)

  • Da, ăsta e genul de vești pe care vreau să le primesc de la grupul Volkswagen!
    18 7
  • Titlul mi se pare aiurea...'opulenta ecologica'... de ce opulenta? Astia care au bani si pot sa-i investeasca in chestii ecologice de ce sa nu o faca? Opulenta, auzi tu... pentru ca au montat panouri solare pe un pilon... daca il imbracau in foita de aur sau faceau sigla din cristale Swarovski mai ziceam, dar asa...chiar voi astia care ar trebui sa laudati asemenea initiative, le puneti intr-o lumina proasta folosind cuvinte nepotrivite
    21 5
  • Toyota, BMW - hribrizi, hidrogen
    Renault,Nissan,Porsche - electrice

    se impart apele
    15 6
  • Frumos din partea lor.
    11 1
  • arogantul
    GREEN-WASHING

    30000 kWh pe an este un MIZILIC
    asta inseamna 3,4 kWh , 24/7, sau 10 kWh daca calculam doar 8 ore de soare pe zi.
    dar cum soarele mai este acoperit de nori, mai ales pe cerul germaniei....... ce or sa faca, or sa aprinda lumanari cand e nor? NU, or sa traga curent din retea, care in germania este dominata de sfantul carbune, ca de lea trebuit sa inchida nucleare. erau prea multe tsunamiuri in germania si le era frica.
    3 12
  • @arogantul
    30000 kWh / an inseamna cam 82 kWh/zi ceea ce u este chiar un mizilic. Cel putin, curentul ala nu este tras din retea si nu se arde carbune pentru producerea lui, si asta e GREEN, intelegi? Gandirea asta ca daca nu producem suficient cat sa ne acoperim nevoile mai bine nu producem nimic e BRAIN-WASHING ca sa pastrez stilul tau...
    8 3
  • arogantul
    @ ala fara nick?
    ma baiatule, tot ce nu este reliable si nici nu are baterii ca rezerva pt uniformizarea curentului intruduce instabilitati in retea, ceea ce inseamna ca undeva exista o centrala electrica , gen pe gaz cae trebuie sa stea gata sa bage curent in maxim cateva zeci de secunde dupa ce a aparut un norisor pe cer, sau nu mai bate vantu si se opresc kkturile de eoliene
    2 8
  • arogantul
    https://www.facebook.com/1561335957440623/photos/pb.1561335957440623.-2207520000.1455402441./1656571621250389/?type=3&theater
    2 2
  • @ suca
    ai vazut tu la romani sa laude lucruri bune?
    noi laudam unde avem interes indiferent daca e bun sau rau.
    nu suntem in stare sa ne gospodarim tara ....totdeauna carcotim si ne credem buricul planetei
    noi detinem adevarul in toate domeniile si suntem niste carnati frustrati
    3 0
  • Tot ceea ce este facut spre binele planetei si al oamenilor nu are cum sa fie incadrat in categoria opulenta, indiferent de costuri. Cum a scris si @suca, alaturarea de cuvinte este nepotrivita. Ar trebui sa apreciati astfel de initiative.

    Este asemanator cu ceea ce este scris in ''Romanul adolescentului miop'' cu autor binecunoscut Mircea Eliade, in care apare expresia ''revoltator de cast''. Imediat dupa acea expresie exista si intrebarea fireasca, ce anume cauta revoltator langa cast? Cam asa si cu ''Opulenta ecologica'', pe acelasi principiu al asocierii nepotrivite de cuvinte. Sufera planeta destul de pe urma actiunilor oamenilor, ca sa numiti opulenta o incercare de redresare. Acest pilon/turn este echivalent cu aer mai curat.

    De ceva vreme apar pe acest site fel de fel de titluri... Consider unele dintre aceste titluri mult mai nepotrivite decat titlul acestui articol. De exemplu: ''Primul comparativ cu Sfanta Treime a hipercarurilor: P1 vs LaFerrari vs 918 Spyder'' (in stiri video 12.10.2015), ''Cina cea de taina: de vorba cu seful Maserati despre SUV-ul Levante si vanatoarea de rivali germani'' (in stiri la 09.02.2016).

    Sfanta Treime si Cina cea de taina nu pot fi asociate cu masinile sau cu o discutie oarecare tot despre masini. Este de neinteles cum puteti sa scrieti astfel de titluri.

    Revenind la ce am scris la inceputul comentariului... era un scurt film pe un canal tv (Discovery parca), in urma cu ani de zile, care prezenta cativa oameni ce alergau spre un peste aflat pe plaja. Comentariul ce insotea acel scurt film sugera ca intr-o zi acel peste ar putea sa fie ultimul. Iar mesajul era ca telespectatorii sa-si acorde un minut pentru a reflecta la acest gand. Ulterior nu au mai aparut astfel de mesaje mobilizatoare.

    Cu atat mai mult, este de apreciat initiativa Porsche si construirea acestui turn. Imi place sa-l numesc turn (de veghe), pentru ca este ca un scut impotriva poluarii. Ce-i drept, un mic scut, aflat la inceput, dar care poate aduce si alte asemenea constructii pe viitor. Numai sa se vrea... Nici nu este asa de inalt, 25 de metri inseamna ceva mai mult decat un bloc cu 4 etaje. Acest turn acoperit de panouri solare reprezinta o picatura de viata pentru mediul din jur. As vrea sa vad cat mai multe astfel de turnuri. Vor fi de ajutor pentru planeta, care este locuinta noastra. Fie ea si locuinta temporara, nu trebuie neglijata si nici desconsiderata.
    3 0
  • Rectificare la comentariul anterior:
    Cina cea de Taina
    0 0
  • 25m...inseamna un bloc de locuinte de aproximativ 10 etaje
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru