Performanțe demne de invidiat: Lamborghini Urus va avea un motor V8 bi-turbo de 650 de cai putere

de Daniel Popescu
Luni, 15.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a confirmat că SUV-ul Urus va avea un motor V8 bi-turbo de 650 de cai putere, iar vânzările vor începe în prima parte a anului viitor.

Lamborghini Urus este anticipat încă din 2012 prin conceptul cu același nume, însă abia acum aflăm câteva detalii concrete despre performanțele la care ne putem aștepta din partea sa. Chiar dacă știam deja că noul Urus va fi cel mai rapid și mai puternic SUV din lume, până în prezent nu au existat informații oficiale despre puterea motorului V8 bi-turbo cu care va fi echipat acesta.

CEO-ul Stefano Domenicali a rupt însă tăcerea și a anunțat în cadrul unui interviu că Lamborghini Urus va avea 650 de cai putere. Vânzările sunt programate să înceapă undeva în intervalul aprilie-iunie 2018, iar lansarea pe piața din Statele Unite va avea loc câteva luni mai târziu.

Anterior, Lamborghini a confirmat că Urus va fi disponibil și într-o versiune hibridă care va include același propulsor V8 bi-turbo, însă aceasta nu va fi lansată simultan cu varianta clasică, ci mai târziu.

Constructorul italian și-a planificat deja și producția: 1.000 de unități vor ieși de pe porțile fabricii în 2018, iar alte 3.500 de unități vor fi realizate pe parcursul anului 2019.

Interesant este că Lamborghini a avut anul trecut vânzări de circa 3.500 de unități, semn că italienii vizează o creștere importantă a vânzărilor pentru următorii ani, întrucât din gama mai fac parte și sportivele Huracan și Aventador.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Va fi mai mult un SAC (Sports Activity Coupe) nu SUV !
    5 1
  • Hai sa le spunem gipuri! Intelege toata lumea despre ce e vorba.
    Atatea abrevieri, ne pierdem in "cultura" auto; ma rog, daca o astfel de masina poate face parte din cultura auto...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru