Personalizarea unui model Bugatti durează peste o lună

de Tiberiu Safta
Vineri, 22.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti le oferă clienților săi opțiuni aproape nelimitate în ceea ce privește personalizarea mașinilor. Un client a comandat două exemplare Chiron cu vopsele speciale. Acestea au fost aplicate de mână, iar întreg procesul a durat mai mult de o lună.

Cei mai mulți producători de mașini de lux le oferă clienților posibilitatea de a-și personaliza mașina exact după gusturile lor. Bugatti este unul dintre acești producători care oferă posibilitatea de a avea un exemplar vopsit într-o schemă de culoare dorită. Așa este și cazul unui proprietar care tocmai a comandat nu una, ci două exemplare Chiron, ambele având culori unice.

Primul exemplar este un Chiron Super Sport, cu o caroserie albastră completată de dungi portocalii. Aceste dungi oferă iluzia că mașina se află în mișcare chiar și atunci când stă pe loc. Însă, ceea ce este interesant, este efortul și durata aplicării vopselei personalizate. Fiecare vopsea este inspirată după modul în care lumina interacționează asupra formelor mașinii pentru a crea o imagine artistică dinamică.

Culoarea de bază albastră, numită Vagues de Lumière (care înseamnă valuri de lumină) este puternic accentuată de dungi de culoare portocalie Arancia Mira.

Bugatti explică faptul că aceste forme 2D sunt aplicate asupra caroseriei 3D cu o foarte mare acuratețe milimetrică.

Apoi, sunt aplicate multiple straturi de vopsea până când este obținută luminozitatea potrivită. Vopseaua este protejată de un înveliș transparent, iar Bugatti îi invită pe clienți pentru a vedea rezultatul final. Întregul proces de aplicare a formelor și vopsirea lor durează 5 săptămâni.

Celălalt exemplar, un Chiron Pur Sport, are la bază o nuanță albastră mai închisă. De data aceasta, vopseaua este completată cu dungi negre discrete, care au forme similare cu cele văzute la primul exemplar.

Bugatti oferă posibilități de personalizare prin programul Sur Mesure.

via Bugatti

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru