Perspective bune: vânzările globale de maşini au crescut cu 1.5% în primele trei luni

de Daniel Popescu
Marti, 19.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oamenii din întreaga lume au achiziţionat 22 de milioane de maşini în primele trei luni ale anului, în creştere cu 1.5% comparativ cu anul precedent.

Industria auto traversează o perioadă marcată de creştere simbolică a numărului de unităţi vândute, ceea ce sugerează un trend pozitiv pentru anul curent.

Luna martie a adus o creştere de 2.6% a vânzărilor, ceea ce a permis înregistrarea unui progres de 1.5% pe primele trei luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut. În total, în primul trimestru din 2016 s-au comercializat peste 22 de milioane de unităţi.

Pentru luna martie, Statele Unite ale Americii (+3.2%) şi China (+10.6%) au cumulat 46% din vânzările globale de maşini. De altfel, statul asiatic a înregistrat cea mai mare creştere, fiind urmat de India (+6.4%) şi piaţa europeană în ansamblu cu 5.4%.

Urmareste Automarket
În schimb, trei ţări importante au înregistrat declinuri semnificative din cauza unor probleme de natură economică.
Cel mai mare şoc este resimţit în Brazilia, piaţă care a scăzut cu 23%, în timp ce Rusia a marcat o pierdere de 10%, mai mare decât cea a Japoniei (-8.8%).

Aceste rezultate pozitive în ansamblu vor deveni şi mai bune, dacă este să dăm credit unui raport realizat de IHS Automotive. Instituţia anticipează că vânzările de maşini vor creşte cu 2.7% în 2016 la nivel mondial, în primul rând ca urmare a pieţei din China, care ar urma să înregistreze un progres de 5-7%. Între timp, Statele Unite ar urma un trend ceva mai temperat de creştere, cu 3%, însă mai mare decât cel estimat pentru Europa de Vest, unde creşterile vor fi de 2-3%.

Via Autoactu

Comentarii (2)

  • Perspective bune pentru cine? Pentru profitul marilor constructori?
    6 0
  • Creste poluarea, creste aglomeratia, creste numarul accidentelor, mai mor oameni, se mai reduce populatia globala, mai traiesc si medicii, si farmacistii, si popii...cel mai bine e pentru baietii care vand piese. Sa ne mai luam o planeta, zic...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru