Peste 800.000 de mașini Mercedes-Benz ar putea dezvolta un risc ridicat de incendiu. Reparația, amânată din cauza lipsei de componente

de Tiberiu Safta
Vineri, 07.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conform publicației germane Bild, mai mult de 800.000 de mașini Mercedes-Benz cu motoare diesel ar putea să dezvolte un risc ridicat de incendiu din cauza unei probleme la pompa de răcire. Constructorul german este conștient de problemă, însă nu a inițiat o campanie de rechemare din cauza lipsei de piese.

În jur de 800.000 de modele Mercedes-Benz cu motoare diesel din întreaga lume sunt vulnerabile la incendii din cauza unei probleme tehnice a pompei de răcire. Conform publicației germane Bild, sunt afectate mai multe modele fabricate în perioada ianuarie 2017 – octombrie 2021. La aceste mașini s-au găsit scurgeri la pompa de răcire, iar la temperaturi ridicate există riscul de a se produce un incendiu.

Constructorul german este conștient de această problemă, însă nu poate iniția o campanie de rechemare, din cauză că nu dispune de piesele necesare pentru a le înlocui pe cele defecte. Un eventual recall va fi inițiat de îndată ce vor fi disponibile componentele necesare pentru rezolvarea acestei probleme.

Între timp, Mercedes le-a transmis clienților afectați să parcurgă cât mai puține deplasări cu mașina. Printre modelele afectate se numără versiunile diesel ale următoarelor modele: C-Class, E-Class, S-Class, CLS, GLC, GLE, GLS și G-Class. Celelalte modele cu motoare pe benzină și cele electrice sunt în afara acestui pericol.

Din fericire, nu au fost raportate, până acum, incidente.

Este de așteptat, ca în viitorul apropiat, Mercedes să lanseze un recall pentru a rezolva problema.

via Motor1

Comentarii (5)

  • Edikkk
    Maşinile termice aduc doar probleme clienţilor, sănătăţii şi mediului.

    Multe piese în mişcare, service periodic şi intensiv, poluare peste norme, minciună, import petrol, rafinării, pompe distribuţie...

    La maşina electrică ai bateria cu sistemul de gestiune al bateriei (inclus invertor, încărcare) şi motorul - ca elemente principale.

    Dacă maşina electrică este serioasă, gen Tesla, Mercedes, BMW se pare că nu au probleme cu bateriile, atât pentru incendiu cât şi degradare.

    Şi dacă stai la casă, o încarci şi de la soare
    5 15
  • Mircea Badea
    sa le dea foc mai simplu! die diesel die!
    6 6
  • Începutul sfârșitului și pentru Mercedes(mergeți pe jos).
    4 0
  • inexorabil
    Este foarte straniu cum o criză mondială şi reală de componente se răsfrânge doar asupra industriei care “trebuie” eliminată…
    6 1
  • Edikkk
    Maşinile electrice au chiar şi de 10 ori mai multe cip-puri şi se vând în draci, alea termice de fapt NU se vând, dar aşa e la modă să zici "cip shortage" la maşinile nevandabile
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru