Peugeot 308 GTi - primele date tehnice ale hot hatch-ului

de Bogdan Mirică
Miercuri, 17.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pe măsură ce ne apropiem de lansarea noului 308 GTi, Peugeot scapă tot mai multe informații despre compacta sportivă. Francezii vor lansa modelul cu două versiuni de putere.

După ce am văzut un prim teaser video al viitorului Peugeot 308 GTI, versiunea sportivă a compactei franceze, constructorul din Hexagon a scăpat o serie de informații privind resursele de care se va bucura modelul.

O fotografie a fișei tehnice dezvăluie faptul că 308 GTI, asemeni majorității hot hatch-urilor actuale, va beneficia de două versiuni de putere. Ambele vor fi garantate de un motor supraalimentat de 1.6 litri pe benzină, familiar de pe modelul Peugeot RCZ-R.

Motorul va livra 250 și respectiv 270 de cai putere. Indiferent de versiune, cuplul motor va fi similar, 330 de Nm, administrat cu ajutorul unei cutii manuale cu șase rapoarte, calibrată pentru performanță.

Fișa tehnică dezvăluie și masa totală a versiunilor de performanță, precum și detalii despre dimensiuni. Astfel, noul 308 GTI va avea o lungime de 4256 mm, o lățime de 1863 mm, o înălțime de 1446 mm și va beneficia de un ampatament de 2620 mm. Masa totală va fi una destul de redusă, de numai 1205 kilograme.

Esential 330 de Nm va oferi noul Peugeot 308 GTi.
Contactul cu asfaltul se va face cu ajutorul unor anvelope sportive cu dimensiuni cuprinse între 195/65 R15 și 235/35 R 19.
Așadar, cele mai mari jante disponibile vor fi cele de 19 inch. Debutul mondial al noului Peugeot 308 GTi se va consemna la sfârșitul acestei luni, în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood. Cel mai probabil, hot hatch-ul va alerga pe circuitul situat pe domeniul Lordului March.

Dacă vreți să aflați mai multe despre ceea ce se întâmplă la Goodwood, vă invităm să recitiți experiența noastră din 2013.

REPORTAJ: Haosul dulce de la Goodwood

via autoblog

Comentarii (10)

  • someone
    195 /65 / 15 sant anvelope sportive?!?!?!? pleaseeeee
    16 4
  • Crystyann
    Cat de sport poti sa pleci de pe loc cu anvelopele pe 15' ? de franare nu mai zic - la aceste dimensiuni de roti discurile de frana vor fi destul de mici.... Cam jenant
    10 7
  • 1.6 thp
    1.6 THP

    sunt curios de asta cu 270CP

    am unul de 156CP si pana acum m-am saturat de cate probleme am avut cu el (intinzator lant schimbat -- are distributia pe lant, lant schimbat, garnitura chiulasa schimbata, supape curatate !!!!).
    Masina are acum 50.000 km, luata de noua.

    merge foarte frumos, dar are o gramada de probleme.

    be aware, nu va antuziasmati prea tare, do a good check inainte :(
    9 3
  • good point cristian

    la 15" discurile sunt cam mici !

    nu sunt prea mici pentru 270 cai ?

    strage stuff
    5 5
  • reality check
    E Peugeot !

    N-o sa se compare niciodata cu un Megane RS sau Civic Type R !
    308 GTi e la coada!
    8 10
  • Tembelus Rex
    Pentru domnul cu 1,6 THP ....daca nu esti multumit doneaza-l, mie sau altcuiva.....ori daca nu ti-l cumpar eu la pret de fier vechi daca tot nu esti multumit de masina......faci si tu o fapta
    5 13
  • Alex Radoi
    Tembelus tot... tembel... Omul iti spune e un lucru, tu pui un comentariu... tembel... :)))
    7 3
  • Hai ca nu stiti sa traduceti sau trebuie sa va schimbati sursele bai baieti ! "The brakes are housed by 4 Piston Calipers on 320mm disc" . Pai ca sa bagi asa ceva iti trebuie minim o janta de 18" , nici cea de 17 nefiind capabila sa adaposteasca dihania !

    Bravo Peugeot - mi se pare ca sunt pe calea cea buna - masinile 2013-14 si mai departe sunt dorite si placute de mine - poate sunt subiectiv .
    Rusine Automarket - va faceti de ras !
    12 3
  • @someoane Iti pui care marimi vrei nu te obliga nimeni sa iei de 15. Intre 15-19 asa e discutia.
    2 3
  • someone
    @ ioan...jumatate de discutie era ceea ce zici tu, si ai dreptate...cealalta jumatate era ca rotile de 15, latime195, talon 65 !!!!!!!! pot fi sportive. si eu la acest aspect am comentat
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru