Peugeot 308 R Concept va fi produs în serie

de Bogdan Mirică
Vineri, 20.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a adus la Frankfurt conceptul 308 R, prima anticipare a unui viitor hot-hatch francez. Un oficial al companiei din Hexagon a confirmat planurile unei versiuni de serie, un hot-hatch veritabil.

Urmareste Automarket
Peugeot a avut un stand plin cu premiere în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Vedeta a fost noua generaţie 308, dar mai cu seamă conceptul bazat pe modelul compact, 308 R. Prototipul a anticipat o versiune de performanţă pentru hatchback-ul din Hexagon, care îşi propune să fure din clienţii unor modele consacrate ca Volkswagen Golf şi Opel Astra.

Peugeot 308 R Concept - detalii şi imagini oficiale

Cu noul 308 R, Peugeot încearcă să facă uitat vechiul 308 GTi al generaţiei anterioare, care nu s-a ridicat la înălţimea celorlalte hot-hatch-uri ale vremii.

Şi se pare că o va face, pentru că există o promisiune oficială pentru o compactă de 270 de cai.

Este loc şi pentru un 308 R capabil să folosească motorul conceptului pe care l-am văzut la salonul de la Frankfurt.

Maxime Picat
director executiv Peugeot
Ea vine de la Maxime Picat, directorul executiv Peugeot, care a declarat pentru ediţia britanică Top Gear că „o linie superioară de versiuni va fi lansată pentru mai multe modele din gamă. Cele mai recente exemple sunt 208 GTi şi RCZ R, ultimul expus de asemenea la Frankfurt. În aceste condiţii este loc şi pentru un 308 R capabil să folosească motorul conceptului pe care l-am văzut la salonul german.”

Picat a refuzat să ofere o dată de lansare, însă aceasta ar putea fi stabilită după ce francezii evaluează succesul de piaţă al versiunilor de volum. Noua generaţie 308 este aşteptată pe străzi la începutul lui 2014.

via carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru