Peugeot anticipează că va putea produce doar mașini electrice din 2030: francezii se pregătesc pentru interzicerea vânzărilor de mașini cu motoare termice

de Daniel Popescu, Foto: Peugeot
Marti, 24.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot consideră că va fi capabilă să producă doar mașini electrice începând din 2030, ca reacție la decizia mai multor state de a interzice vânzările de mașini cu motoare termice din preajma anului 2035.

Mai multe state europene își propun să interzică vânzările de mașini diesel și cu motoare pe benzină începând din 2035 sau 2040, iar Marea Britanie analizează în prezent o propunere și mai ambițioasă, pentru anul 2032.

Jean-Philippe Imparato, CEO-ul celor de la Peugeot, consideră că francezii vor putea fi pregătiți pentru un astfel de scenariu începând din 2030, datorită strategiei pentru mașini electrice care este deja în desfășurare.

"Practic, deschizi o cursă pentru mașini cu zero emisii mult, mult mai devreme decât 2032. În realitate, înseamnă 2030 dacă vrei să fi pregătit ca business pentru a respecta acel termen limită", afirmă el.

În timp ce numeroși constructori au lansat modele electrice de sine stătătoare, Peugeot a decis să dezvolte versiuni electrice pentru 208 și 2008, considerăm că este mai ușor pentru clienți să facă o alegere inspirată.

"În acest fel este mai simplu să explici clienților ce înseamnă o mașină electrică.

Întâi alegi modelul și apoi alege sistemul de propulsie", a adăugat el.

Dacă noile cerințe vor fi într-adevăr implementate, Peugeot anticipează că viitoarea generație a modelului 208 va fi disponibilă doar în varianta electrică.

"Asta înseamnă că viitoarea generație 208 va fi electrică, evident. Noul 208 ne permite să ne pregătim pentru această situație într-o manieră mai simplă", a mai precizat el.

Via Autocar

Comentarii (12)

  • Ali Chimicul
    “Interzicerea”, “restrângerea”…

    Cu alte cuvinte: dă driaptaaa. A, şi desigur: jos comunismul :D
    8 5
  • ACE - Craiova
    Ei stiu FOARTE BINE ce trebuie sa faca:
    1) modele facelift pentru 208, 2008, 3008 etc. cu autonomii peste 500-600 km WLTP, in circa 3-4 ani de acum incolo - deci sa realizeze ceea ce TESLA produce in gama deja din anul 2020 (e drept ca aceste modele produse de firma americana costa acum peste 50.000 Euro, ceea ce duce la strambaturi din nas).
    Aici intervine schepsisul: PEUGEOT, daca va reusi sa scoata modelele facelift in gama de preturi situata in zona 25-30-35.000 Euro va avea de castigat clienti si o paine buna de mancat....CAT TIMP ELECTRICELE vor mai avea preturi (ceva) mai mari decat variantele masinilor cu motor termic (benzina, motorina, GPL, etc)
    -2) generatiile noi ale modelelor de mai sus, cu autonomii peste 700-800 km WLTP, peste 7-8 ani de acum incolo

    Concurenta REALA pe piata electricelor va incepe abia in 2-3-4 ani cand:
    - vom vedea pe piata modele care vor oferi o autonomie peste 500-600 km WLTP, la preturi ce pot fi digerate de catre toti consumatorii,
    - tehnologia va avansa si spre bateriile in stare solida,
    - va crestere numarul statiilor de alimentare si
    - se vor simplifica procedurile de plata a energiei electrice (acum sunt zeci de furnizori, in Europa, fiecare cu aplicatia lui, cardul lui si statiile electrice pe care le accesezi in fel si chip...)
    HANDLING-ul incarcarii trebuie promovat cat mai curand....
    13 8
  • Sunt atat de vizionari incat si-au legat un bolovan de picior, FCA, pentru care au mai dat si bani.
    9 4
  • Ace nesterilizate
    Să-l scoată cineva din…priză pe acest ACE. Atâta patos şi atâtea convulsii orgastice pentru ceva aflat la început de drum şi care pe mulţi pământeni îi lasă reci sau cel mult sceptici (unde mai pui că reclamă costuri PUBLICE…inacceptabile, în cel mai pur stil socialist). Nu vi se pare o situaţie patologică??? Pe bune, ziceaţi de Mafia, dar şi el îşi mai impune nişte limite. Oricum, acestea sunt “simptomele” unei libertăţi prost înţelese…
    9 17
  • @Ace

    Omul ala iti aduce mai multe date concrete si tu o consideri o problema patologica? Eu cred ca singurul cu probleme de perceptie a realitatii esti chiar matale. Daca nu iti convine de ce nu te duci tu la un miting in perioada asta? La un pupat de moaste ceva. Promit sa te pomenesc in maximum 4 saptamani.
    10 6
  • Văru’ lu’ Dincă
    Solidaritatea perdanţilor (şi ca argumentaţie, şi ca discernământ) este înduioşătoare şi incomparabilă pe lume…Un adevărat monolit. Vorba aceea: i-a tunat şi i-a adunat. Normal că se vor apăra unul pe altul cu orice preţ (mai ales cel al dispreţuirii adevărului…). Mereu şi mereu, fără fluctuaţii. Cotă fixă şi invariabilă la pariuri pentru cârdăşia lor: 1,00.

    Aşadar, Fănele taică, degeaba promovaţi şi apoteozaţi fătul născut mort. Şi chiar dacă toată lumea ar ajunge să i se închine idolului “eco” (frumos, nobil, dar mort), pe cât puneţi pariu că despre ICE (nu ACE, sic!) se va vorbi inclusiv prin/după 2050 şi nu doar atât, ci se vor organiza şi desfăşura parade cu “clasice” până la ultima suflare a planetei? Apropo, poţi veni şi tu, nu-i bai, dar, dacă nu te prezinţi cu NSU zis Audi, atunci nu te primim :D

    PS1. “Pupat de moaşte”…La cine am mai auzit eu expresia asta? Cred că la o lebădă din Viena. Indiferent ce şi cum, cert este că orice creştin înţelept evită să sărute moaşte, preferând “doar” să le admire şi să cugete profund la tematica la care invită ele: viaţa, moartea, virtutea, păcatul, învierea, Judecata, veşnicia…Păi, dacă nu ştii, atunci nu ciripi.

    PS2. Problema gravă cu pseudo-adepţii Dreptei este că nu vor recunoaşte constituţia lor reală (de Stânga) nici torturaţi cu fierul înroşit în foc. În această privinţă, nici măcar nu se sinchisesc să riposteze, ci tac precum peştii (sau tac asurzitor, vorba unui mucalit). Şi doar ştim ce se spune despre tăcere…
    6 13
  • @inexorabil,

    Domnule, clar Pamantul e plat. Nu e nevoie sa o spui direct. Se simte din text.
    9 3
  • Văru’ lu’ Dincă
    Serios? Dar nu se simte şi…nesimţirea fără margini şi fără autocenzură de a vă finanţa pe voi (mai precis, nazurile voastre “eco”) aşa-zisul stat, inclusiv din banii…noştri, ai non-/anti-electricilor? De ce spanac nu se organizează un referendum, ca să ne exprimăm cu TOŢII voinţa faţă de chestiunea cu pricina? Hal de “democraţie” !

    Efectiv sunteţi zerovalenţi la capitolul credibilitate…Dintotdeauna pentru totdeauna. Nu vă mai agitaţi, căci dreptatea se află la ani-lumină de minţile şi de gurile voastre şi înaintează spre voi cu un micron pe zi.

    În loc de epilog…mânca-v-ar moliile! Pe voi, ăştia cică:
    #dedreapta
    #capitalişti
    #privaţi
    4 8
  • Dumneata esti cam singurul "agitat" de pe site esti. Bine, nu chiar singurul.
    4 2
  • inexorabil
    Fănele tată, ai turnat vreodată ceară topită sau plastic topit peste un…vierme? Mica vietate se zvârcoleşte de mama focului, arcuindu-se violent. Aşa reacţionaţi şi voi atunci când se toarnă peste capetele voastre e-vidate topitura extrem de fierbinte a…Adevărului.

    Oricum, Acesta va fi vădit chiar de…proba de foc, la momentul oportun. Atunci să vă văd pe unde veţi scoate cămaşa, orbilor şi surzilor! Iar diferenţa fundamentală constă în faptul că eu ŞTIU că aşa va fi, pe când voi nu credeţi neam – în pofida evidenţelor zdrobitoare (despre evenimentele şi “simptomele” aferente vremurilor de pe urmă) – şi, prin urmare (i)logică, negaţi până la autoasfixiere. Spre paguba şi mai ales spre fatalitatea fiinţei voastre. Dar vi se cuvine, ooo, nici nu realizaţi cât vi se cuvine…

    La urma urmei, după atâta amărăciune terestră (pe care, volens nolens, o voi lua cu mine în mormântul cel vremelnic, de dinaintea învierii), parcă mi-ar prinde bine oarece…desfătare spirituală (pe seama celor care, de data asta, se vor zbuciuma, fiindcă roata se învârte…). Ia auziţi aici: “Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor” (Apocalipsa 14:11). Chiar nu-ţi dai seama de ferocitatea aparte a unei asemenea axiome, coane Fănică! Mai bine ascultă-l pe inexo, ca să nu mă invoci (zadarnic) în…veşnicie (cum că de ce n-am insistat să te conving). Sau, cum s-ar spune: de ce nu ţi-am făcut binele cu forţa? Şi singura ta şansă este aceasta: nu mai merge pe calea pe care, inconştientă, o apucă MAJORITATEA. De ce? Pentru că: “Multe căi i se par omului bune, dar la urmă duc la moarte” (Proverb 16:25). Nu numai la cea trupească…

    PS. Fii băiet dăştăpt: adoptă un alt nick, ca şi cum ai ateriza aici ca utilizator “nou venit”, şi, astfel, vei evita jena de a ţi se fi “dat peste bot”, başca vei fi înarmat cu lecţia însuşită (a dreptei credinţe). Eu, unul, aşa aş proceda în locul tău! OK, nu vrei să-ţi pleci urechea la glasul Evangheliei, dar unul dintre cei mai geniali oameni din istorie s-a identificat sub pielea lui...Blaise Pascal. Tipul ăsta s-a dovedit maximum prevăzător, ca nimeni altcineva: “Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar, dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult”. Din politeţe sau ca să nu stârnească teamă, dânsul a folosit frâna de limbă, fiindcă expresia cea mai adecvată în context ar fi: “am pierdut TOTUL”…

    PPS. Crede-mă, te vei sătura de DOVEZI. Le vei admite în pofida propriei tale opoziţii orgolioase! Din păcate, să nu fie prea târziu pentru sufletul tău…Căci lumea de astăzi nu se bucură nici măcar de puţina credinţă a Sf. Apostol Toma: “Iisus i-a zis: Pentru că M-ai văzut, ai crezut. Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut!” (Ioan 20:29).

    PPPS. Nu (mai) are niciun rost să mă vâr sub o sumedenie de nick-uri (precum Mafia). Oricum, am fost “adulmecat” (de fapt, era de aşteptat, căci stilul mă trădează imediat, nu? :D). Cert este că (multi-deghizarea) am făcut-o…intenţionat, în ideea de a le imputa apoi celor care N-AU ochi ca să vadă şi nici urechi ca să audă: “Făţarnicilor, faţa cerului puteţi s-o deosebiţi şi semnele vremurilor nu le puteţi deosebi?” (Matei 16:3).
    2 4
  • Am deschis pagina la articol. Am ajuns in josul paginii la ultimul comentariu. Am apasat pe manuta rosie. Am inchis pagina.

    PS A durat mai mult sa fac descrierea actiunii, decat mi-a luat sa "apreciez" textul scris de dumneata, Domnule inexorabil.
    PS2. Trist, nu e asa?
    PS3. Cu siguranta nu sunt singurul care face asta
    PS4. Asta e si mai trist.
    3 2
  • inexorabil
    Uite cum mă văd silit să sparg geamul chiliei (taman pe frigul ăsta) doar ca să-i transmit agresorului: ar fi interesant ceea ce turui “dumneata”, domnule…vianu, dacă n-aş ŞTI că, de fapt, nu are loc niciun dialog, ci doar o confruntare absurdă (dar şi mie mi se poate atribui o vină în acest sens) cu…potrivnicul Adevărului (desigur, prin intermediul acelor obiecte/mijloace pe care le imaginezi ca fiind mintea şi gura ta). De asemenea, chiar în acest moment sunt PREA SIGUR că ţi-ai ales deja (şi ireversibil) traseul…veşnic. Contrar evidenţelor, m-am hazardat mai sus să presupun că…Dar nu, nicio şansă! Că tot ziceai tu că este tristă situaţia…Ooo, da!

    “Acolo” (adică în “raiul” predestinat vouă) n-am idee dacă vreun “comitet de întâmpinare” îl va avea în frunte pe vreunul (demon) de temperamentul căpitanului Burcea (din filmul “Terminus paradis” – 1998): “Ce să vă zic, mă? Să vă zic *Bine aţi venit!* ? Bine aţi venit, rău aţi nimerit!”. Şi continui eu: “Şi-o să plecaţi de-aici la Sfântu’ aşteaptă”.

    Oh, sunt perfect conştient, dragule, că tu, cel puţin, înainte de orice, îţi îndrepţi mâna glonţ către butonul “roşu” (dar, totodată, du-te la baie să-ţi schimbi boxerii). Este maximum explicabil/previzibil gestul tău (deci nu era nevoie să-mi aminteşti), fiindcă voi, e-exclusiviştii hiper-îndoctrinaţi, adoraţi din fire culoarea roşie…Şi, automat, îl veneraţi (în mod deschis sau nu) pe “eroul” şi “modelul” tuturor tinerilor “frumoşi şi liberi” (carevasăzică, dă driaptaaa) de pe lumea asta: Che Guevara. Poate că o să vă ajute el să scăpaţi de dreapta osândă, deşi nu cred…Axiomatic, fiecare va răspunde doar în dreptul său şi pe barba lui.

    În loc de epilog: capu’ face, capu’ trage (ponoasele). Mai trebuia să-ţi precizez un asemenea truism? Mă rog, alţii (mai ales duhovnici) m-ar contrazice punctând baiul în dreptul…inimii. Şi le dau perfectă dreptate! “Căci unde este comoara ta, acolo va fi şi inima ta” (Matei 21:6). Limpede?

    Adică apa de izvor. Fiindcă, în realitate, m-am pretat la un…monolog. Caz în care tu eşti pe nicăieri…

    Hai adio şi nu uita să-mi scrii din Valhalla. Sau măcar vreo ilustrată, ceva.
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru