Peugeot: "Revenim in WRC doar dupa ce Citroen se retrage"

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.11.2009
Peugeot a confirmat inca o data faptul ca nu se va intoarce in WRC pana cand Citroen nu se va retrage din competitie. O concurenta interna ar putea sa nasca si un conflict de interese.

Peugeot a anuntat recent ca nu va reveni in Campionatul Mondial de Raliuri cat timp Citroen va continua sa concureze. Francezii au afirmat ca o decizie de revenire si implicit o concurenta intre cele doua branduri ale aliantei PSA ar crea un conflict de interese.

Momentan Peugeot a decis sa isi desfasoare activitatea competitionala in Intercontinental Rally Challenge (IRC), unde concureaza cu modelul 207. Succesul nu a intarziat sa apara pentru francezi, care au cucerit titlul cu ajutorul pilotului Kirs Meeke. Ca o confirmare a faptului ca nu isi doreste sa participe in WRC, Peugeot a anuntat ca va continua sa alerge in IRC si anul viitor.

Constructorul francez a revenit oficial in WRC in 1999, dupa ce se retrasese in 1986. Marcus Gronholm le-a adus francezilor titlul la constructori in 2000, 2001 si 2002, Peugeot concurand pana in 2005, cand s-a retras pentru a reduce costurile. Locul a fost luat de fratii de concern, care domina in acest moment motorsportul cu ajutorul lui Sebastien Loeb.

via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru