Piața auto din România în luna mai: declinul mașinilor diesel continuă, iar mașinile electrice și hibride ating cote de piață record

de Daniel Popescu, Foto: Ciprian Mihai
Miercuri, 26.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Românii au cumpărat 863 de mașini electrice și hibride în luna mai, iar acestea au ajuns la o cotă de piață record de 4.6%, în timp ce declinul mașinilor diesel continuă.

Ediția din acest an a programului Rabla Plus a generat vânzări record pentru mașinile electrice și hibride în luna mai, potrivit datelor publicate în această săptămână de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automoile (APIA).

Astfel, românii au cumpărat 863 de mașini electrice și hibride în a cincea lună a anului, corespunzător unei cote de piață de 4.6% din totalul de mașini comercializate.

"Este cea mai mare pondere lunară de când această categorie de autoturisme este evidențiată în statisticile noastre", menționează APIA într-un comunicat de presă, în contextul în care cota de piață era de numai 2.7% în aceeași perioadă a anului trecut.

În schimb, ponderea vânzărilor de mașini cu motoare pe benzină a ajuns la 74.1% (13.766 de unități), iar cea a mașinilor diesel la 21.3% (3.949 de unități).

La nivelul primelor cinci luni ale anului, românii au cumpărat în total 2.285 de mașini electrice și hibride, corespunzător unei cote de piață de 3.4%, în creștere de la cota de 2.3% înregistrată în perioada ianuarie-mai 2018.

În același timp, românii au cumpărat 47.755 de mașini cu motoare pe benzină, corespunzător unei cote de piață de 71.2%, în timp ce mașinile diesel au reprezentat doar 25.4% din numărul total de unități, adică 17.002 unități.

Prin urmare, la fel cum se întâmplă pe plan european, românii renunță treptat la mașinile diesel și cumpără mai multe mașini cu motoare pe benzină și, într-o măsură mai mică, mașini electrice și hibride.

Via APIA

Comentarii (3)

  • Pai cum? Ca in mai ziceati ca romanii au cumparat doar 19% masini Diesel. Acum sunt 25% si "continua sa scada"? :D

    Asta e... minciuna are picioare scute. :P
    4 14
  • cand ti-am zis ca esti praf ai facut gura, dar e bine ca nu te lasi si demonstrezi again and again ca esti praf.
    https://www.automarket.ro/stiri/in-cadere-libera-cota-de-piata-a-masinilor-diesel-vandute-in-romania-a-91609.html
    ia si citeste cu atentie, ca nu ai priceput nimic. sa imi fac mila si sa iti explic pe scurt. cifra aia de 19% se referea doar la masinile vandute in luna aprilie, nu de la inceputul anului pana la finalul lui aprilie. si scrie asta in articol. iar cota totala e de 26.9%.


    sincer, lasa-te de statistica ca n-ai treaba, nu pricepi nimic din ce se scrie.
    16 1
  • Anonim
    Pai cu masurile politice luate impotriva disel este normal sa fie trendul asta . Din pacate suntem foarte usor de manipulat , politicienii profita la maxim de asta . Nu mai punem ca nu degeaba ne tragem din maimute . Se scarpina unul la ureche pune pe Facebook imediat mai sunt 20 de cimpanzei care fac si ei acelas lucru . Ce va spun eu este ca masinile diesel si aici ma refer la ultimele modele echipate cu SCR nu sunt asa de poluante cum se spune . Iar cele electrice nu sunt ecologice 100 % sunt studii recente facute care demonstreaza acest lucru .
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru