Pierderile VW din cauza Dieselgate au ajuns la 31.3 miliarde de euro: nemții estimează pierderi suplimentare în 2020 și 2021

de Paul Cosma
Miercuri, 18.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a spus că Dieselgate a provocat, până acum, pierderi totale de 31.3 miliarde de euro. Grupul german se așteaptă la pierderi suplimentare de 2.9 miliarde de euro în 2020, respectiv 1.2 miliarde euro anul viitor.

Scandalul emisiilor diesel, izbucnit în 2015, a șifonat serios imaginea Volkswagen și a fost un punct de cotitură în istoria companiei.

Criticat vehement pentru practicile sale, grupul a traversat cu bine acea perioadă tulbure, însă nu fără urmări la capitolul financiar.

Potrivit Volkswagen, pierderile cauzate de Dieselgate au ajuns la un total de 31.1 miliarde de euro, reprezentând amenzi și acorduri amiabile cu diferite autorități și grupuri de clienți.

Nemții se așteaptă ca pierderile să continue în 2020 și 2021, motiv pentru care au făcut deja provizioane de 2.9 miliarde de euro, respectiv 1.2 miliarde de euro.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • Saracii de ei. Lasa ca i-au scos tarile ca romanica din cacat, unde "nici nu se pune problema de despagubiri", ca sa citez un neamt dinala bun si corect.
    5 1
  • Fara alehas
    Bafta vag-ului e cu alde ,,haudi,, si altii asemenea lor de pe mapamond care nu se pricep sa-si ceara drepturile ori is prea prosti (fanatici) ca sa recunoasca ca si-au luat teapa cu banii platiti.
    Nu-i asa fan-ule de la skoda ?
    4 1
  • Chiar daca sunt client si imi place Golf (nu VW, ci Golf, f important!), inca tot mai sper sa aud cat de curand de un faliment labartzat la VW. :)
    3 1
  • fan skoda
    @Fara alehas

    Skoda&VW nu sunt tzepe. Sunt foarte multi clienti de VW si Skoda incantati de masina lor, care este una foarte fiabila si buna. NU este tzeapa.
    1 5
  • @Fara aleahas

    Tepe sunt doar in capul tau. Nu stiu despre ce tepe vb tu. Manariile facute in ceea ce priveste dieselgate, au fost facute pt a pacali niste teste, nu pt a pacali in special clientii. Dar nu am asteptarea de la tine sa pricepi acest lucru.
    Si in alte ordine de idei, clientii nici nu stiu valoarea NOx emis de masinile diesel in UE, pt ca in UE, emisiile sunt calculate in functie de CO2, si nu in functe de NOx. Deci, nu vad unde au fost inselati clientii.
    Tu esti doar un hater, care stie sa latre si atata tot....
    Iar aia care cer despagubiri pt ca au fost pacalite niste teste, si care oricum habar n-au cate gram de NOx elimina masinile lor, sunt doar niste avari.
    2 6
  • Fara alehas
    @VJ
    Bine, mai vj-iala nu te mai oftica ca ai luat teapa :)) ca doar nu-i singura data.
    Cumpara de la vag, insista... Cu cat e mai nemtesc la tine, cu atat e mai bine ptr. mine :)) Spor !
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru